Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarliga beteenden

Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarliga beteenden

Uppläst av Per Jensen

5 stjärnor av 5 möjliga

Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarliga beteenden Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarliga beteenden Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarliga beteenden Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarliga beteenden Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarliga beteenden
(11)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
"Per Jensen har skrivit en mycket intressant och viktig bok som vänder sig till en bred läsekrets. [...] Här finns en imponerande respekt för arten och en uppmaning till människan att förstå hunden." Betyg 5 av 5.
BTJ

"Spännande och rolig läsning!"
Hemmets Journal

Har du undrat varför hundar gärna äter märkliga saker, som gräs eller bajs? Eller varför de rullar sig i stinkande högar och lägger så mycket tid på att leka och sova? På ett lättläst och pedagogiskt sätt tar Per Jensen upp dessa och en rad andra hittills obesvarade gåtor och presenterar, med humor och en stor kärlek till hundar, hur vetenskapen försökt lösa dem. Författaren tar oss med på en vindlande resa på jakt efter nycklarna till hundens vanliga men svårförklarade beteenden. Även om boken inte ger alla svar får du nya och oväntade insikter om hundars märkliga vanor utifrån den allra senaste forskningen. Dessutom möter vi en rad historiska hundar som varit livsavgörande för enskilda människor och ibland hela mänskligheten. Vi träffar allt från den lilla hund som begravdes tillsammans med sin ägare för 12 000 år sedan till Atlas, som räddade sin matte från att bli överkörd av en framrusande snöplog.