Jag lever, pappa : Utøya 22 Juli 2011 - dagen som förändrade oss

Jag lever, pappa : Utøya 22 Juli 2011 - dagen som förändrade oss

5 stjärnor av 5 möjliga

Jag lever, pappa : Utøya 22 Juli 2011 - dagen som förändrade oss Jag lever, pappa : Utøya 22 Juli 2011 - dagen som förändrade oss Jag lever, pappa : Utøya 22 Juli 2011 - dagen som förändrade oss Jag lever, pappa : Utøya 22 Juli 2011 - dagen som förändrade oss Jag lever, pappa : Utøya 22 Juli 2011 - dagen som förändrade oss
(2)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Siri är på sitt första AUF-läger på Utøya sommaren 2011. För Siri är ön precis det som statsministern Jens Stoltenberg kallat den, ett paradis. Ända tills en man klädd i falsk polisuniform går i land och börjar skjuta. Det är början på en sjuttio minuter lång mardröm för de 560 ungdomarna på ön. Paradiset förvandlas till ett helvete och Siri flyr för sitt liv över hala bergshällar och vassa klippor i jakten på ett gömställe. Hon blir beskjuten - men överlever. På land finns pappa Erik som slits mellan hopp och förtvivlan. Kommer dottern att överleva dramat som utspelar sig på ön mitt i Tyrilfjorden?

Jag lever, pappa är berättelsen om vad som hände under terrorattacken mot Oslo och Utøya 22 juli 2011. Boken skildrar Siri och Eriks unika historia, men den ger också en större bild av terrorhandlingen som förändrat Norge. Vi får följa gärningsmannens sista förberedelser och genomförandet av det värsta angreppet mot det norska samhället i fredstid. Den berättar också om kampen att resa sig efter en fasansfull upplevelse och gå vidare i livet.