Störningen : Adhd, pillren och det stressade samhället

Störningen : Adhd, pillren och det stressade samhället

5 stjärnor av 5 möjliga

Störningen : Adhd, pillren och det stressade samhället Störningen : Adhd, pillren och det stressade samhället Störningen : Adhd, pillren och det stressade samhället Störningen : Adhd, pillren och det stressade samhället Störningen : Adhd, pillren och det stressade samhället
(2)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Sedan 2006 har antalet barn som har en adhd-diagnos mer än sjufaldigats i Sverige. Och nu ökar adhd-diagnoserna ännu snabbare bland vuxna. Katarina Bjärvall ser diagnosboomen som en störning inte hos dem som har adhd utan hos det samhälle vi har skapat.

I Störningen visar hon hur ökad stress och höjda krav på prestationer i skolan, arbetslivet och vården får antalet diagnoser att fortsätta skjuta i höjden. Hon granskar också hur läkemedelsindustrin driver på och profiterar på utvecklingen.

Katarina Bjärvall är journalist och författare. Hon har tidigare bland annat skrivit böckerna Vill ha mer. Om barn, tid och konsumtion (2005), Var är du? Människan och mobilen (2011) och Yes! Därför köper vi det vi inte behöver (2015).