70 är det nya 50

70 är det nya 50

Uppläst av Ingmar Skoog

4 stjärnor av 5 möjliga

70 är det nya 50 70 är det nya 50 70 är det nya 50 70 är det nya 50 70 är det nya 50
(1)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
"Rädd för att åldras? Läs den här boken. Här staplas bevisen för ett lyckligt åldrande." Amelia Adamo

"Ingmar Skoog har den sällsynta förmågan att göra de stora och svåra frågorna begripliga och hanterbara." Kattis Ahlström

"Den är häpnadsväckande. Och samtidigt helt självklar. Ingmar Skoogs bok 70 är det nya 50 bör vara obligatorisk läsning för alla makthavare." Aftonbladet

Äldre är yngre än någonsin

Under de senaste femtio åren har det skett dramatiska förbättringar av äldres hälsa. Dagens 70-åringar har faktiskt lika friska kroppar och hjärnor som 50-åringar hade för några generationer sedan! Dessutom har det skett stora förändringar i attityder och till och med personlighet. Många av dagens 70-plussare vill ut och resa och hitta på roliga saker medan de ännu känner sig unga. De har också mer sex och bättre sex.

Om det här berättar Ingmar Skoog i 70 är det nya 50, med samma titel som hans välkända devis. Den bygger på arbetet i den världsberömda H70-studien, som han leder sedan flera decennier tillbaka och är en av de bredaste och första äldrestudier som har gjorts.

Under coronapandemin kunde vi höra Ingmar Skoog kritisera politikers och myndigheters fördomar och bristande kunskaper om äldre och blev med sitt lugna och pedagogiska sätt folkkär. I samma karaktäristiska anda förklarar han här hur det kommer sig att den äldre befolkningen är så mycket yngre i dag. Varför 67-åringarna är de bästa bilförarna och hur det kommer sig att födelseår är viktigare än ålder i livets lotteri.

Du kommer även att få effektiva råd om hur du håller hjärnan och kroppen i form långt upp i åldrarna helt enkelt hur åldras på bästa sätt.

Ingmar Skoog är professor i psykiatri vid Göteborgs universitet och föreståndare för Centrum för åldrande och hälsa. 2022 ledde han ett uppskattat Sommar i P1 och han förekommer ofta som expert i media, till exempel i teveprogrammen Studio 65 och Fyraåringarna på äldreboendet. Han sitter även med i regeringens äldreforskarråd, verkade som expert i coronakommissionen och i arbetet för en ny äldreomsorgslag, samt var med i delegationen för senior arbetskraft.

Fler pressröster om boken:

"Uppfriskande och intressant läsning." Allers

"Hoppfull, lättsam och kunnig. Perfekt och peppande presentbok." M Magasin