Forntida kvinnor Jägare Vikingahustru  Prästinna

Forntida kvinnor Jägare Vikingahustru Prästinna

4 stjärnor av 5 möjliga

(4)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
För dig som tycker om historia. För dig som är nyfiken på en del av historien som det sällan berättats om. Kvinnohistorien.

Målande, nästintill skönlitterärt berättad och samtidigt en faktaåtergivande vandring genom årtusenden.

Forntida kvinnor jägare, vikingahustru, prästinna skildrar den skandinaviska kvinnan från allra äldsta tid fram till medeltiden och vi möter inte bara mäktiga krigarkvinnor och världsresenärer utan även kvinnan hemma på gården.

Catharina Ingelman-Sundberg har hämtat fakta från arke-ologiska utgrävningar, runstenar, näverbrev, krönikor och har rest i västerled och österled för att få fram ny informa-tion. Hur var kvinnans ställning under forntiden? Att kvin-nor hade internationella kontakter på bronsåldern och rätt att begära skilsmässa under vikingatiden; är det något du kände till? Eller att romarkvinnorna diskuterade arkitektur, konst, kultur och bar färgglatt mode till skillnad från de ger-manska kvinnorna som var mer enkla?

Om författaren

Catharina Ingelman-Sundberg är känd för sina historiska roman-er. 1991 belönades hon av Anders Franzéns stiftelse för sina nationella och internationella marinarke-ologiska insatser och år 1999 fick hon Lars Widdings pris som årets författare av historiska romaner och populärhistoria. På senare år har hon även vunnit stort gehör i Sverige och internationellt med sin prisbelönade feelgoodserie om Pensionärsligan som har givits ut i 40-talet länder.

Om Uppläsaren

Jonatan Stenson debuterade som ljudboksinläsare hos A Nice Noise i och med sin inläsning av Barabbas. Jonatan är erkänd musiker och förutom samarbeten med bla Micke Rickfors har han släppt egna musikalbum och är en flitigt anlitad reklamröst.