Kall, kall jord

Kall, kall jord

Uppläst av Måns Westling
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Första boken i den hyllade serien om Sean Duffy

»En av deckarårets absolut bästa nya deckarbekantskaper.« Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

»Socialrealistiskt, påminner om David Peace men inte lika mörk.« Lotta Olsson, DN, tipsar om deckare att byta julklappsböcker mot.

»Ruskigt spännande.« Magnus Utvik, SVT

Två personer hittas döda. Den ena mördad och lämnad i en övergiven bil i staden Carrickfergus. Man skulle upptäcka honom snabbt, mördaren ville sända ett budskap. Den andra personen är en ung kvinna. Hon hittas hängd i ett träd långt inne i Woodburn Forest. Utan tvivel ett självmord. Kvinnan hade alldeles nyligen fött och ammat ett barn, men på platsen finns inga spår av liv.
På ytan tycks ingenting förena de två fallen. Men kriminalinspektör Sean Duffy anar kopplingar. Medan bomber exploderar och paramilitära organisationer sätter skräck i samhället under konflikten i Nordirland går Duffy allt djupare in i fallet. Sean har löst sex mord under sin karriär, men har hittills aldrig lyckats ställa någon av gärningsmännen inför rätta. Den här gången är han fast besluten om att någon ska få betala...

Adrian McKinty är en irländsk författare som blivit känd världen över för sina romaner om kriminalinspektör Sean Duffy. Han har bland annat nominerats till en CWA Steel Dagger och vunnit The Spinetangler Award för Bästa roman. Numera bor han i Melbourne i Australien. Kall, kall jord [Cold Cold Ground] är den första boken i serien om Sean Duffy - där alla böckernas originaltitlar är lånade från låtar av Tom Waits.

»Den här kommissarien har en svart härlig humor som genomsyrar texten.« Ingalill Mosander, SVT Go"kväll

»En suverän kriminalroman med högt tempo och intrikat handling. Crime ända in i märgen.« The Guardian

»Ett mästerverk.« The Irish Times