Draksådd : om haverier och fiaskon när "kommunen ska sättas på kartan"

Draksådd : om haverier och fiaskon när "kommunen ska sättas på kartan"

Uppläst av Fredde Granberg

3 stjärnor av 5 möjliga

Draksådd : om haverier och fiaskon när "kommunen ska sättas på kartan" Draksådd : om haverier och fiaskon när "kommunen ska sättas på kartan" Draksådd : om haverier och fiaskon när "kommunen ska sättas på kartan" Draksådd : om haverier och fiaskon när "kommunen ska sättas på kartan" Draksådd : om haverier och fiaskon när "kommunen ska sättas på kartan"
(3)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Draksådd handlar om svenska sätta-kommunen-på-kartanhaverier. Dessa är tillräckligt många för att utgöra en epidemi, en sjuka. Christian Daun besöker några av de mest omtalade: det kinesiska hotellkomplexet Dragon Gate, återstoden av hundramiljonersfloppen Medeltidens värld men också den borttynande bruksorten Lesjöfors, som håller på att förlora sin plats på kartan.

Boken heter Draksådd av en anledning. Många svenska kommuner gör samma misstag, gång på gång. Men varför? Vad är det som tvingar kommunerna till dessa desperata initiativ?

Draksådd är en både rolig och ilsken reportagebok om vårt nya Sverige, om vad som händer i ett land när marknadskrafterna är de enda krafterna som samhället litar på.

"En bok om svenska kommunsatsningar låter inte som något man blir direkt fnissig av, men faktum är att frilansjournalisten Christian Dauns Draksådd får åtminstone den här läsaren att skratta högt flera gånger."
ETC, Lisa Bjurwald

"en riktigt bra bok - ilsken och fin, rolig och sorglig om vartannat"
Aftonbladet, Thomas Engström