Tillsammans - Människan som människans räddning

Tillsammans - Människan som människans räddning

Uppläst av Lasse Berg

4 stjärnor av 5 möjliga

Tillsammans - Människan som människans räddning Tillsammans - Människan som människans räddning Tillsammans - Människan som människans räddning Tillsammans - Människan som människans räddning Tillsammans - Människan som människans räddning
(11)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Vad kan vi lära oss, inte bara om andra utan om oss själva? Kan den kunskapen betyda något inför framtiden?

Vi lever i en tid där förtryckarna fått ny kraft. Var det självklart att det skulle gå som det gått? Nej, men det finns svar på vad som lett oss hit. I Tillsammans vill Lasse Berg få oss att se både vår värld och oss själva i ett nytt ljus. Utifrån sina egna unika erfarenheter som rapportör från ett halvsekels vistelser i Asien och Afrika, där tre fjärdedelar av mänskligheten bor, och sin inblick i krig, och tyranners världsbild. En samtid där mänskligheten fått det allt bättre under de senaste femtio åren.

Vi får följa flygvapenmeteorologen som grävde i klimatförändringarna redan på 70-talet. Hos reformerade människoätare på Nya Guinea började Lasse Berg inse hur det här med stormän och deras makt uppstår - det som i klimatförändringarnas spår hotar oss alla.

För trots allt som sker nu måste vi inse att hoppet inför framtiden står att finna i vårt eget inre, det som är vår medfödda natur. Författaren vandrar i sällskap med bioarkeologer och bushmanvänner i fotspåren av vår afrikanska uppväxt och ser bilden av vårt ursprung framträda. De enskilda drag i vår medfödda natur som kan bli vår undergång - eller vår räddning. Som kan skapa vågor av folkmord eller leda oss mot en bättre tillvaro.
"Boken vänder sig till en bred grupp läsare som reflekterar över samtiden, vilka vi människor är och vart vi tillsammans är på väg. Det är en oerhört stark, läsvärd och mångfacetterad bok." BTJ, Mats K.G. Johansson