Hon vars hjärta var som mitt : Dan Andersson och Märta Larsson - en kärlekshistoria

Hon vars hjärta var som mitt : Dan Andersson och Märta Larsson - en kärlekshistoria

Uppläst av Göran Greider

5 stjärnor av 5 möjliga

Hon vars hjärta var som mitt : Dan Andersson och Märta Larsson - en kärlekshistoria Hon vars hjärta var som mitt : Dan Andersson och Märta Larsson - en kärlekshistoria Hon vars hjärta var som mitt : Dan Andersson och Märta Larsson - en kärlekshistoria Hon vars hjärta var som mitt : Dan Andersson och Märta Larsson - en kärlekshistoria Hon vars hjärta var som mitt : Dan Andersson och Märta Larsson - en kärlekshistoria
(8)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Hösten 1914 möts den fattige finnmarks-poeten Dan Andersson och student-skan Märta Larsson från Östermalm i Stockholm på Brunnsviks folkhögskola i Dalarna. Det blir upptakten till ett stormigt kärleksförhållande. Medan kriget ekar i bakgrunden finner de varandra intellek-tuellt och erotiskt. Men när Märtas borger-liga och frireligiösa föräldrar får reda på kärlekshistorien bryter helvetet lös.

Hon vars hjärta var som mitt är en fascinerande dokumentärroman som bygger på de många brev som Dan skickade till Märta. Göran Greider gestaltar en storartad, om än olycklig, kärlekshistoria som lämnat starka spår i den folkkäre Dan Anderssons dikter och romaner.