Följ fucking order : liv och död i skuggan av Södertäljemaffian

Följ fucking order : liv och död i skuggan av Södertäljemaffian

Uppläst av Kajsa Linderholm

4 stjärnor av 5 möjliga

Följ fucking order : liv och död i skuggan av Södertäljemaffian Följ fucking order : liv och död i skuggan av Södertäljemaffian Följ fucking order : liv och död i skuggan av Södertäljemaffian Följ fucking order : liv och död i skuggan av Södertäljemaffian Följ fucking order : liv och död i skuggan av Södertäljemaffian
(3)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Natten mot den 1 juli 2010 rusar två män beväpnade med kalasjnikov och pistol in i kafé lokalen Oasen i Södertälje. Där skjuter de ihjäl två bröder, elitfotbollsspelaren Eddie Moussa och fyrabarnspappan Yaacoub Moussa. Dubbelmordet utgör kulmen på den våldsspiral som satt skräck i staden under flera år.

I en liten stad påverkas alla, vare sig man vill eller inte. Oritha vars bror lånar pengar av fel människor. Issa som bara vill spela kort med vänner. Philip som kastar tärning för en halv miljon. Milad som vägrar betala för skydd.

Ann Törnkvists berättelse om Södertäljenätverket är en intensiv skildring av vad som händer när skuggsamhällen tillåts växa fram, när våld och rädsla får styra en stad och vilka förödande konsekvenser det leder till.