Postcovidlotteriet : om pandemins osynliga svans

Postcovidlotteriet : om pandemins osynliga svans

Uppläst av Lydia Capolicchio

4 stjärnor av 5 möjliga

Postcovidlotteriet : om pandemins osynliga svans Postcovidlotteriet : om pandemins osynliga svans Postcovidlotteriet : om pandemins osynliga svans Postcovidlotteriet : om pandemins osynliga svans Postcovidlotteriet : om pandemins osynliga svans
(5)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Lisa Norén var en frisk läkare som älskade sitt liv, allt var möjligt. På fritiden sprang hon maraton i morotskostym, och hon debuterade vid 45 års ålder som ishockeymålvakt.

Numera får hon kärlkramp av att tvätta håret. De tunnaste kärlen i hjärtmuskeln visade sig ha skadats efter covid, men även som läkare var det svårt att få rätt vård. För andra verkar det omöjligt att bli undersökta och hjälpta.

Många har inte blivit trodda när de berättat hur de mår och har inte ens undersökts av någon postcovidkunnig specialist, trots att de nu varit sjuka i flera år. Det är orättvist.

Lisa vill bidra till ökad kunskap och samtal om postcovid, för att vården inte ska bli som ett lotteri. Med exempel från sin egen patientresa lär hon dig om vad vården och forskarna numera vet om postcovid. Kunskap är den bästa bördan vi kan bära på vägen.

Hon skriver också om hur sjukvården och myndigheterna har hanterat postcovid, och har förslag på hur man skulle kunna göra det bättre. Varför är det så bra att lyssna på patienterna? Vad händer om man inte gör det?

Än är det inte för sent att göra det bättre. Det här är berättelsen om postcovid från en läkare som själv drabbats.