Dödens hand

Dödens hand

4 stjärnor av 5 möjliga

Dödens hand Dödens hand Dödens hand Dödens hand Dödens hand
(123)
Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Vinnarna av Adlibrispriset för Årets debut 2022

Andra delen i serien om Nikki Kahn

Försvinnandet av en miljonärshustru engagerar medierna, samtidigt som ett brutalt mord i en trappuppgång landar hos spanaren Nikki Kahn och hennes kollegor på Grova brott. Själva mordet har bevittnats av en granne som såg ut genom dörrens titthål och offret visar sig sakna fyra fingrar. När miljonärshustrun påträffas död, och även hon med kapade fingrar, måste utredarna hitta sambandet mellan de två brotten. Misstankarna att det rör sig om en seriemördare gör att jakten blir en kamp mot tiden, på liv och död.

Lena Ljungdahl och Anna Jinghede har båda en gedigen bakgrund inom polisväsendet som spanare respektive kriminaltekniker. De driver tillsammans true crime-podcasten "Över min döda kropp" som är en av de allra största i sin genre. Med sin podcast har de turnerat över hela Sverige och fyllt stora scener. Dödens hand är deras andra roman.

Nikki Kahn-serien: Lena Ljungdahl och Anna Jinghede debuterade 2022 med romanen Någon måste dö. Boken belönades samma år med Adlibrispriset för Årets Debut. Serien om Nikki Kahn handlar om den hårt arbetande spanaren Nikki Kahn och hennes kollegor på Grova brott i Stockholm. I den första delen hittades ingen mindre än Nikkis egen syster död på ett hotellrum och Nikki fick bedriva en egen okonventionell utredning för att bevisa att det rörde sig om mord och inte självmord. Böckerna i serien är fristående men läsaren har behållning av att läsa hela serien för att ta del av Nikkis historia och relationerna i serien som utvecklas över tid.