Hej Lättja

Hej Lättja

Lyssna på den här och tusentals andra böcker i Bokus Play - det smarta abonnemanget för ljudböcker:
  1. Från endast 79 kr per månad
  2. Ingen bindningstid - avsluta när du vill
  3. Rabatter och förmåner hos Bokus och Akademibokhandeln
Hej Lättja är en provocerande, underhållande och nästan nödvändig handbok för att överleva i arbetslivet. Den har väckt enorm uppmärksamhet i Frankrike och snabbt blivit en bästsäljare i flera länder.

Corinne Maier hävdar bestämt att de stora företagen suger musten ur sina anställda och utnyttjar dem utan att erbjuda någon möjlighet till utveckling. Företagen skapar fogliga och fega tjänstemän som tiger av pur rädsla för att svara fel, klä sig fel eller helt enkelt förlora arbetet. (Det står alltid folk på kö som vill ha ens jobb.)

Nu är det dags att vända på steken och hög tid för de anställda att istället utnyttja företagen. Men hur? Jo, genom att göra absolut ingenting. Undvika att ta på sig ansvarsfulla poster, låta bli att försöka ändra systemet (det tjänar ändå ingenting till) och att alltid behandla frilansare, praktikanter och vikarier väl (de är de enda som arbetar och man klarar sig inte utan dem). Och glöm för all del inte att alltid bära omkring en pärm eller en bunt papper för att skapa en illusion av att ändå göra något!

Med underbart bitsk ironi plockar Corinne Maier isär de flesta myterna om företagsvärlden och visar hur den egentligen ser ut. Företagsspråket som ingen förstår, företagskulturen som inte har något att göra med kultur och vikten av att till varje pris hålla skenet uppe. Hej Lättja är rolig läsning. En anti-karrärbok att känna igen sig i eller att låta sig inspireras av på väg mot den totala demoraliseringen.