Användarprofil Hans Hedström / Betyg & recensioner / Windows 10 helt enkelt

Recension av Hans Hedström

Recenserad produkt

Bortkastade pengar

30 november 2018

När jag läste beskrivningen av boken och såg att den omfattade 479 sidor trodde jag att det var en mera djuplodande beskrivning av operativsystemet, tyvärr inte!! Den beskrivs på följande sätt
"I boken Windows 10 helt enkelt finns allt du behöver veta om Windows 10 och hur du ska göra för att få ut mesta möjliga av datorns program och maskinvara." Långt ifrån verkligheten!

Mycket gott om stora bilder men ytterst sparsamt med text.
Oftast är det självklarheter som beskrivs. Om det i programmet finns en ikon som anger att man ska trycka på den behövs det ingen lärobok för att inse detta enkla faktum. Merparten av det magra textinnehållet utgörs av "Klicka eller tryck på knappen............."

Om det uppstår problem finns ingen hjälp att få, merparten av boken ägnas åt att beskriva "appar" som jag efter installation av Windows tar bort fortast möjligt. Om jag känner osäkerhet över vilka som är säkra att ta bort får jag söka information via internet.

Sammanfattningsvis är det bortkastade pengar för den som har viss erfarenhet av Windows men som kan behöva hjälp när problem uppstår. Längre tillbaka hade jag Windows XP-bibeln, där fanns hjälp även för mer avancerade användare. Boken "Windows 10 helt enkelt" kan däremot kallas en glättad turistbroschyr för nya användare!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej