Användarprofil @enbokromans / Betyg & recensioner / Manhattan Transfer

Recension av @enbokromans

Recenserad produkt

Manhattan Transfer
Häftad (Danskt band)

Fartfylld Feelgood

18 maj 2019

Jag har varit i New York en gång, sommaren 2001. Jag åkte dit för att jobba en vecka och det var en så rolig vecka men jag minns också hur överväldigad jag var när jag kom dit själv. Jag minns känslan av ett otroligt tempo som genomsyrade staden och hur svårt det var att hänga med. Första kvällen spenderade jag på mitt hotellrum och åt donuts. Att då bryta upp från en liten ort i Sverige och själv flytta dit på vinst och förlust, som Vienna Anderzén gör i Manhattan Transfer, är inspererande att läsa om.
.
Vienna upplever att hennes liv bara snurrar på i en nedåtgående sprial som hon inte själv kontrollerar. När hennes expojkvän och tillika chef ger henne sparken packar hon väskan och drar till New York, en stad hon älskar från alla sicoms hon har sett och där hon hoppas få ägna sig åt att fotografera. Men staden är både underbar och skrämmande och människorna i den likaså. Hon åker på flera smällar, nästan fler än hon klarar av, men hon finner också sin röst, driv och mening igen.
.
Manhattan Transfer är en feelgoodbok, en äventyrsberättelse och en finna-sig-själv-historia. Det är en bok med ett härligt myllrande persongalleri och en hjältinna som jag både irriterar mig på, hon kämpar så hårt för att passa in så att hon tappar bort sig själv, samtidigt som jag hejar på henne. För man kan känna igen sig i henne. Det är fartfyllt och roligt hela vägen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej