Användarprofil @enbokromans / Betyg & recensioner / Love and Other Words

Recension av @enbokromans

Recenserad produkt

Love and Other Words
Häftad (Trade Paper)
1 recension

Vemodig och vacker kärlekshistoria!

21 maj 2019

Vi får följa Macy och Elliot under två tidsperioder. Dels under några år när de är tonåringar och bor grannar vid Macys landsställe och dels som vuxna efter att de över 10 år senare springer på varandra på stan. Macy och Elliot blir bästa vänner när de spenderar helger och somrar i Macys klädkammare ombyggd till bibliotek. De delar kärleken till böcker och i takt med att de blir äldre växer deras vänskap till en djup kärlek. Precis när de har tagit det där steget fullt ut och bestämt sig för att riskera vänskapen och bli pojkvän och flickvän slår ödet till och de slits isär. När de springer på varandra igen rör det till deras väl utstakade liv samtidig som det kanske för första gången på 10 år hamnar på rätt köl igen.

Det här är en så fin kärlekshistoria! Det är vemodig och sorgligt och vackert på samma gång. I de kapitel där man får följa dem som tonåringar är det så fint att se dem växa upp tillsammans, att få se deras känslor sakta växa för varandra och hur de upptäcker sin sexuella lust tillsammans. Deras kärlek till böcker värmer också hjärtat på en bokofil som jag själv. Jag gillar Macy och Elliot jättemycket, både deras tonårs-jag och deras vuxna-jag. Lite kär i vuxen-Elliot blir man också, en glasögonprydd bokälskare som är tvärsäker på sin kärlek, hello?!

Om övriga verk av Christina Lauren håller samma kvalitet känns det som att jag kanske precis har stiftat bekantskap med ett framtida favoritförfattarskap.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej