Användarprofil Gustavs bokhylla (finns på instagram) / Betyg & recensioner / Historien om Titanic

Recension av Gustavs bokhylla (finns på instagram)

Recenserad produkt

Fin faktabok man kan välja att grotta ner sig i

24 juni 2020

Gustav 10 år:
Mamma läste boken Historien om Titanic för oss. Den är ganska intressant och det är en hel del fakta. Om man är jätteintresserad är det roligt att läsa hela direkt tror jag. Annars kan man göra som vi och dela upp den. Man får lära sig mycket om båten men också veta om vad som hände några av passagerarna och vilka de var. Det var intressant. Jag hade glömt i slutet vilka de var så jag fick bläddra till början.

Titanic var en jättestor båt och 1912 krockade hon med ett isberg. Det var många som dog, 68%. Det fanns inte tillräckligt med livbåtar.

Philip 7 år:
Jag tycker om de olika personerna man ska försöka hitta i boken. Det finns många detaljer och jag gillar bilderna. Ibland var det lite mycket fakta men vi delade upp läsningen. Titanic var en spännande båt och jag vill läsa mer om båten.

AC (mamma):
Historien om Titanic är en faktabok och precis som både Gustav och Philip säger så är det kanske ingen bok man sträckläser innan läggning men det beror på barnet. Jag tycker att mixen i denna bok är bra. Det finns en del fakta för den som vill grotta ner sig men man behöver inte ta in allt. De detaljrika illustrationerna berättar mycket och precis som Philip säger så kan man leta upp diverse personer och situationer på bilderna. Det uppskattas att man får följa några personer så att det inte bara är en massa statistik som presenteras. Däremot så var informationen glömd när man väl kom till ödet. Å andra sidan gör det inget att bläddra lite fram och tillbaka.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej