Användarprofil veronicas_bok_bak_liv / Betyg & recensioner / Kärlek i mån av snö

Recension av veronicas_bok_bak_liv

Recenserad produkt

Charmig

6 juli 2020

Mitt i sommaren slår jag till med en roman som utspelar sig under vinter och juletid. Boken handlar om Kate som numer är en pensionerad före detta OS-medaljör i handboll men är nu tillbaka i Sverige. Idag arbetar Kate på Svenska Akademins kansli. Reggaestjärnan Rock är en bra människa men inte världens bästa pappa så när Britta ska börja skolan lämnar Kate honom. Britta och Kate bor på Djurgården med mamma Dollan och ett antal mostrar som lägger sig i det mesta. Britta tror på jultomten och mamma Kate vill hitta en pålitlig tomte, men hon letar också efter kärlek.
Barnboksförfattaren Kalle söker kärlek på barer och tinder, och detta går väl inte speciellt bra. För att ha råd med julklappar startar han firman Tomteknäck.

Att läsa en julbok mitt i sommaren var väldigt mysigt. Det här var en mysig, charmig bok med inslag av humor. Dock tycker jag att den var lite rörig, jag hade svårt att komma in i boken och saknade drivet - att den skulle ta lite fart. Jag hade lite svårt att hänga med emellanåt. Jag gillar att boken har korta kapitel, den har ett bra språk och omslaget är ju helt fantastiskt. Boken tar också upp delar från samhället när det gäller Metoo rörelsen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej