Användarprofil @Barnboksfamiljen på instagram / Betyg & recensioner / Mina dagar

Recension av @Barnboksfamiljen på instagram

Recenserad produkt

Mina dagar
Inbunden
1 recension

Så bra!

20 augusti 2020

Nu har den tredje fylla-i-boken kommit i Palm och Sporrongs serie för barn i låg & mellanstadiet. I de två första böckerna så var temat att barnet fick arbeta med sin självkänsla och kamratskap.
Nu har ytterligare en bok kommit som hjälper barn att sätta ord på sina tankar och se vad som får dem att må bra. I denna del är det fokus på tid, struktur och planering av vardagen. Boken består framförallt av organisering av veckan som breder ut sig över två uppslag. Det första uppslaget ser ut som en kalender där det går att planera veckan samt skriva upp saker i en "kom ihåg!"-ruta, det andra uppslaget fokuserar sedan mer på att analysera den gångna veckan. Analysen görs genom att exempelvis svara på frågor kring "Den här veckan utmanande jag mig att" och "Veckans höjdpunkter". Under en ruta med olika smileys så får man även ringa in veckans känslor. Utöver detta så får man också varje vecka olika tips eller uppdrag som varieras boken igenom. Dessa kan handla om att skapa goda vanor, min bucketlist och mina utmaningar.

Boken har ett enkelt och tydligt men ändå lockade upplägg. Med ljusa färgsättningar med många illustrationsdetaljer är boken fin utan att för den skull kännas för barnslig. Jag tror att även äldre kan använda boken.

Denna bok känns som en perfekt skolstartspresent när barnen återigen ska in i rutiner under terminen. Jag tror boken kan hjälpa många skolbarn att få en mer överskådlig syn på sin vardag och på så sätt öka barnens inflytande och delaktighet.

Även de tidigare böckerna "Min bok om vänskap" och "Min peppbok" rekommenderas varmt. Finns recenserade sen tidigare här på bloggen.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej