Användarprofil @Barnboksfamiljen på instagram / Betyg & recensioner / Den underliga julklappen

Recension av @Barnboksfamiljen på instagram

Recenserad produkt

Den underliga julklappen
Inbunden (Halvklotband)
1 recension

Maximal julstämning

16 november 2020

Saga med föräldrar packar bilen full för att fira jul hemma hos morfar. Julklappar till kusinerna, griljerad skinka och mycket annat fyller upp bilen. Saga funderar och längtar efter och önskar snö på julafton. En kort stund efter sin önskan så börjar snön falla.
Väl framme bär de all packning in i huset som morfar har julpyntat från golv till tak. Julmyset tar vid, snart ringer dock Sagas moster och berättar att de kört av vägen. Morfar behöver då ta fram "Skrället", den gamla traktor, för att hjälpa kusinfamiljen innan julen tar vid.

Jag och maken har högläst denna bok flera gånger för vår 4,5-åring som uppskattat berättelsen och velat lyssna genom hela boken varje gångs
Min man uppskattade särskilt att man verkligen fick en känsla för Saga som person genom beskrivning av hennes känslor. Hur hon får pirr i magen av julen, att morfar var snäll och allt som hör julen till. Boken förmedlar verkligen en mysig och varm julkänsla.

Göthners illustrationer är som vanligt i perfekt samklang med Sundströms text. Så även där får vi verkligen ta del av idyllisk julstämning med trygga vuxna även via illustrationerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej