Användarprofil Fredrik Karlén / Betyg & recensioner / The Final Empire

Recension av Fredrik Karlén (Göteborg)

Recenserad produkt

The Final Empire
Häftad (Paperback / softback)

Fångande story och gigantiskt omfång

18 juni 2021

Detta är en bok som det gick väldigt fort att fastna i för mig. Den utspelar sig i en dystopisk värld där magin som används är helt baserad på olika metaller som ger olika förmågor. Själva systemet bakom den är omfattande men är mycket väl förklarat och boken har ett lexikon över det hela i slutet. Har läst mycket fantasy och spelat mycket fantasy-spel men någon magi som denna var ny för mig.

Själva handlingen är mycket gripande och vi som läsare får följa de två huvudkaraktärernas personliga utveckling och tankegångar när de kämpar för att åstadkomma det som boken handlar om, vilket ni själva får läsa om såklart ;) De begår båda många val som är lätta att hålla med i, likväl som de gör sådant som får en att bli halvt förbannad. Detta är givetvis inget dåligt för det betyder ju bara att boken är så pass fängslande.

Bokens storlek är absolut berättigad då allt är sammanhängande och relevant, så låt inte det avskräcka er heller. De två nästa böckerna i serien är redan beställda för den cliffhanger som denna slutade på är för spännande för att kunna glömma!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej