Användarprofil - / Betyg & recensioner / Konspirationsfeber

Recension av -

Recenserad produkt

Konspirationsfeber
Inbunden
1 recension

Lärorik och intressant!

26 oktober 2021

Jag har, som så många andra, förfasats över hur humbug och falska påståenden spridits i sociala medier under pandemin. Människor i ens bekantskapskrets man sett som förnuftiga och resonabla, har fallit dit och ogenomtänkt delat vidare uppenbart falska påståenden. Eller rent av själva kommit ut som antivaxxare eller covid-förnekare.

Boken är indelad i nio kapitel, som på ett pedagogiskt sätt tar läsaren på en resa mot en klarhet i hur konspirationsteorierna har fått fart, och hur (dåligt) människan faktiskt genom historien har handskats med pandemier.

Warne skriver på ett intresseväckande sätt med ett lättläst språk vilket gör det enkelt att hänga med och få ihop de märkliga trådar konspirationsteoretikerna vävt. Lärorik och underhållande läsning, samtidigt som det också är skrämmande att inse hur tokigt det kan bli när människor väljer att tro på falska profeter.

Rekommenderar Konspirationsfeber till dig som vill koppla greppet om konspirationsteorierna som cirkulerar runt detta coronavirus, låt dig underhållas och undervisas. Ett julklappstips kanske? :)

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej