Användarprofil Fox / Betyg & recensioner / Tidvatten

Recension av Fox

Recenserad produkt

Tidvatten
Pocket
1 recension

Fattigas liv på1600-talet

14 december 2021

Författaren skriver i ett efterord att detta är den första romanen i en serie. Hon vill följa en mycket fattig kvinnas liv framåt i tiden. Det mesta av handlingen utspelar sig på en ö på Englands sydkust, söder om Chichester. Alinor, huvudpersonen, är barnmorska och helbrägdagörare. James Summer kommer till ön. Han ska arbeta som informator till en rikemans son, men den egentliga anledningen till att han befinner sig på ön är något helt annat. De inleder en kärleksrelation.
Det är många personer att hålla rätt på i den här långa romanen. Skulle säga att detta både är en samhällsroman och en historisk. De fattigas hårda liv i motsats till det liv som de som ägde mark och hade hög social ställning levde. Vikten av att kunna visa upp en tillräckligt stor hemgift, vilket gav Alys, Alinors dotter, stora bekymmer och ledde till katastrof för dem båda. Fokus ligger på de som är riktigt fattiga.
Romanen blir mer spännande allt eftersom, men personligen föredrar jag författarens tidigare historiska romaner med personer som även har funnits i verkligheten.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej