Användarprofil Gabriel.C / Betyg & recensioner / Det sjätte utdöendet : om arternas död i människans tidsålder

Recension av Gabriel.C

Förstår varför hon fick Pulitzer priset!

7 maj 2022

Väldigt bra bok rak igenom. berättelsen från livets begynnelse och hur livet försöker anpassa sig efter människan, vilka resultat detta ger, insikt helt enkelt att evolutionen / miljö förändringar som sker över 100 tusen till miljoner år som nu inte hänger med människans utveckling som ökat takten som världen aldrig skådat och blir lidande för våra resultat. Hur arter inte ska finnas i vissa kontinenter men ändå gör det och drar några exempel. Hon drar även mindre lösningar till vissa problem som håller på utvecklas i försök och hopp att bevara det vi kan medans människans dominas fortsätter. Helt enkelt vi måste lägga pengar åt sidan och börja tänka på miljön.

Upplägget av boken hur hon introducerar varje kapitel och sin berättelse är smidigt gjort. En bok jag hade svårt att lägga mig ifrån. Inspirerande bok och jag förstår nu varför den vann Pulitzer priset. Mycket bra information rak igenom. Hade älskar omslaget av den engelska versionen än den svenska.

Rekommenderar denna bok väldigt start för de som är intresserade av miljö, djur, lite av historie och människans avtryck.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej