Du är här: Start / Betyg & recensioner / Fädernas missgärningar
Betyg & recensioner för

Fädernas missgärningar (Inbunden)

Kundbetyg 4

(119 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Suveränt avslut!

Roger Lindqvist, 22 januari 2022

Åsa Larssons 6:e roman om Rebecka Martinsson, är den sista och den bästa! Hennes språk är som poesi. Djupt när det behövs för att förklara en situation, snabbt men sammanhållet för att föra handlingen framåt. Men hela tiden underbart! Har du inte följt Rebecka M tidigare, ta ett steg tillbaka och njut av den resa du har framför dig.

Och även om Åsa ibland tar ett steg tillbaka i tidsordning, vilket många författare älskar att göra, så kan hon konsten att växla och fördjupa (!) sin berättelse kring de olika figurerna i boken. Hon ser dessutom igenom orättvisor och brister i samhället, t ex fusket i byggsektorn som borde få politiker att granska de lagar och regler som de är satta att utveckla och granska.

Jag har läst två böcker av 2021 års nobelpristagare. Sorry, han har ingenting att tillföra i jämförelse med Åsa Larsson. När Åsa nu tar adjö från Rebecka så får man hoppas att hon fortsätter att skriva¿.?! Och tar ... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Grand final för Åsa Larsson

Cecilia M, 31 december 2021

Åsa Larsson kallas deckarförfattare. Men hennes böcker om Rebecka Martinsson är så mycket mer. Det finns alltid en oerhörd kärlek till naturen, till människor, till Kiruna, till hundar som skildras. Hon har ett djup, ett berättardriv och ett språk som gör henne till en stor författare. Sista boken i serien om åklagare Martinsson är magnifik.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastiskt bra

Jonte, 22 november 2021

Nu har jag läst hela serien om Rebecka Martinsson och det har varit så fantastiskt bra och spännande, ibland lite läskigt med det hör ju till genren. Underbart att läsa för en norrlänning i förskingringen. Det säger väl allt om vilken fantastisk människa Åsa Larsson är att hon också gillar hundar mycket. Den här boken borde få tio stjärnor!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Årets bästa bok

Kristina Landström, 28 oktober 2021

En fantastisk bok från början till slut.
Årets bästa bok tycker jag.
Personporträtt,miljö och händelser,allt är så bra.
Det känns tråkigt att skiljas från alla personligheter som varit med i denna serie.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fädernas missgärningar

Yves Devolder, 18 april 2022

En besvikelse: det finns för många figurer i boken och man ser inte bra vilka förhållanden det finns mellan dem. Så är det svårt att följa och förstå intrigen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spänning, miljö- och personskildring

Gunilla Stenkula, 12 april 2022

Den bästa bok i genren jag läst på länge. Hade inte läst en bok av Åsa Larsson på länge. Önskade att den här, som var den sista om Rebecka Martinsson, varit den första i en serie.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fädernas missgärningar

Brittan., 29 mars 2022

Jag känner doften, tystnaden, de vita vidderna och kargheten hos människorna och naturen. Kärleken, åtrån och vänskapen. Tankarna och känslorna som sällan blir uttalade.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Storslagen och gripande

Anne, 6 mars 2022

Det finns en mycket, mycket liten grupp författare som s a s bjuder på en dubbel läsupplevelse. Den ena delen är berättelsen; människor, relationer, handlingar. Den andra delen är berättartekniken i sig. Självklart finns en symbios här, men utan den senare delen kommer inte berättelsen att lyfta och sväva som en vinterblå himmel över polcirkeln.

När Åsa Larsson skriver är varje ord och formulering perfekt avvägd. Här finns inga inställsamma blinkningar till läsaren i form av överflödiga adjektiv eller onödiga bisatser. Det är exakt gehör och sinnlig perfektion från första meningen till sista punkten.

När vi (tyvärr) säger adjö till Rebecka Martinsson är det med en lovsång till kärleken, naturen, hundar, människans svaghet och längtan. Och kanske störst av allt - med löftet att det aldrig är försent för en andra chans.

Det är magiskt bra. Nu ska jag läsa om hela serien.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bladvändare

Maivor Enevåg, 31 december 2021

Svårt att sluta läsa vill bara veta hur det ska sluta. Spänning i varje kapitel. Åsa Larsson skriver så fängslande

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej