Du är här: Start / Betyg & recensioner / Konsten att fejka arabiska : en berättelse om autism
Betyg & recensioner för

Konsten att fejka arabiska : en berättelse om autism (Inbunden)

Kundbetyg 5

(42 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Fantastiskt bra

Flodhästen, 1 juni 2017

Det här är en av de bästa böcker jag någonsin läst! blev helt uppslukad och sträckläste ut den så fort den landat i brevlådan.
Fick själv min autismdiagnos sent i livet och hade innan dess blivit feldiagnosticerad med "schizoid personlighetsstörning" och blivit anklagad för att ha social fobi (pga min bristande förmåga att klara av att vistas i stimmiga miljöer, kommunicera verbalt, anta de korrekta ansiktsgrimarserna vid rätt tillfälle, hålla ögonkontakt och skaffa vänner) problemen blev värre i mellanstadiet då man slutade leka och mera bara skulle hänga och snacka. Förstår verkligen vad författaren menar med uttrycket "skriven svenska är mitt modersmål och talad svenska mitt andraspråk"

Alla som arbetar inom vården och kommer i kontakt med tjejer som lider av autism/asperger borde läsa denhär boken. Den borde bli kurslitteratur. Det skulle rädda många unga tjejer från felbehandling.
Ja och alla andra borde oxå läsa den förstås för att den är så bra.

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok som berörde mig starkt.

Mona Olsen, 20 april 2019

Vilken extrem uppförsbacke Lina Liman var tvungen att kämpa i under många år! Ibland var det så tufft att jag måste lägga boken åt sidan och vila, innan jag orkade läsa vidare. Och man tror kanske att vården ska hjälpa. Ibland kan det vara tvärtom, när kunskap och rätta rutiner saknas.
Lina berättar insiktsfullt vad autism innebär i hennes fall; att vara högfungerande med autism, känslig och empatisk. En mycket lärorik bok som vidgar vyerna.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa bok jag läst på väldigt länge!

piäjtch, 9 juli 2018

Gripande, tragisk, igenkännande och fascinerande berättelse om hur man kan bli missad, feldiagnostiserad och felbehandlad i dagens psykvård. Alla terapeuter, psykologer, läkare inom barn- och ungdomspsykiatri, samt alla andra människor borde läsa denna bok!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket angelägen och välskriven bok!

Stefan Freccero, 23 november 2017

En mycket levande skildring av autism Aspbergers som ger anledning till reflektion över sitt eget bemötande av denna grupp. En ögonöppnare för de flesta inom psykiatrisk vård.
Mycket läsvärd

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

beskrivning av svensk psykiatri hur svårt hjälp

Isabela Cristina Cotia, 9 juni 2017

Biografisk skildring av en fantastisk svensk kvinnans kamp att få rätt på tillvaron och övertyga psykiatrin om adekvat bemötande och hjälp.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gripande

Veronika Rylander Meijer, 13 september 2021

Samhället vet fortfarande för lite om autism. Läs Linas tragiska öde och hennes väg till förståelse och ett bättre liv. Gripande bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra bok om kvinnor/flickor med autism

Cecilia, 11 januari 2019

Välskriven, djupt berörande bok om autism hos begåvade och, på ytan, välfungerande kvinnor. Även mycket bra lärobok om autism i allmänhet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommenderas varmt!

Ann, 23 november 2017

Djupt gripande bok om Lina som har autism men som ända upp i vuxenåldern tragiskt nog blir felbehandlad då kunskapen om flickor och autism tyvärr fortfarande är alldeles för dålig. Viktig bok för alla att läsa!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Att förstå....

Barbro Eriksson, 12 september 2017

Jag trodde jag kunde mycket om autism, men när jag läst Linas bok förstod jag att jag har mycket att lära. Precis som Gunilla Gerland har hon en förmåga att beskriva sina svårigheter så att man "nästan" kan förstå hur det är att ha ett neurologiskt funktionshinder. (Ett ord som Lina är skeptisk mot)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej