Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ett litet liv
Betyg & recensioner för

Ett litet liv (Storpocket)

Kundbetyg 4

(43 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Den råa verkligheten om utsatta för sexualbrott

Helena Bjuhr, 2 november 2020

Jag väjde undan denna tjocka bok, ett bra tag. Så kom tillfället på semesterresa, att pröva att dyka in i den. Jag har inte varit med om att en bok, skriven i ett feberhett språk, som utan granskning, i ett enda flöde, har greppat tag om mig och fått mig att fortsätta, fortsätta, fortsätta, som jag gjorde när jag läste den. Boken är rå. Utan omskrivningar får vi ta del av vad som händer med ett barn som blir utsatt för upprepade sexuella övergrepp. Utan omskrivningar får jag som läsare en förståelse för, det som är känt inom medicinen: att övergrepp, misshandel och hot, direkt påverkar immunsystemet och andra delar av våra kroppar. Omedelbart, direkt och på sikt. Det som vi så lätt tror, är en stund av övergrepp, fortsätter att bana sin väg i en människokropp, långt, långt efter övergreppen upphört. Men. Boken är inte bara rå, den är en hyllning till den del av mänskligheten som är vad jag vill mänskligheten skall vara; vänliga, kär... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bladvändare

mube, 7 mars 2019

Bra skriven och en riktig bladvändare man måste få veta vad som hände honom i barndomen. Smart uppbyggd med att bara berätta små glimtar då och då En riktigt bra bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En fantastisk bok

Gunilla , 15 augusti 2018

Efter en "seg start" omvandlades boken till en fantastisk upplevelse som man när boken tar slut efter ca 750 sidor hade svårt att slitas från.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Otrolig bok!

Ewa Anglart, 25 april 2018

En fantastisk bok , mycket rörande. Jätte bra skriven. Gråtit havet av tårar. Var tvungen att göra paus flera ggr på slutet pga att det gjorde ont i hjärtat och själen. Det bästa boken som jag har läst på länge.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oförglömlig

Malin , 9 november 2017

Vilken bok! Jag blir avundsjuk på de som ännu inte läst den, att de har en läsupplevelse framför sig. Lite trögt de första 100 sidorna när alla vännerna presenteras var för sig, men det har man stor behållning av sen när hon fokuserar mer på huvudpersonerna.

Magisk, viktig, sorglig och vacker läsning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bästa bok på länge !

Lena M, 7 november 2017

Otroligt välskriven bok som håller hela vägen ut. Läs läs läs ! Jag är avundsjuk på dig som har den framför dig !

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Verklig vänskap

Gunnel Solveig Yttergren, 26 september 2017

En bok jag kommer att minnas. Mycket elakhet och ondska i livets start som satt kvar hela hans liv. Tillsammans med sina vänner fick han ändå en tid ett bra liv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk människoskildring

Annika , 20 juni 2017

En storslagen människoskildring som jag hade svårt att lägga ifrån mig. En fängslande berättelse om fyra vänner som träffas på collegetiden och sen håller ihop trots olikheter och trots att huvudpersonen Jude är väldigt hemlig om sin bakgrund. Men de accepterar honom för den vän han är.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett litet liv

Monica Karlsson, 17 januari 2018

En grupp män fortsätter en djup varaktig gemenskap efter avslutat college. Bokens handling kretsar mestadels kring gåtfulla Jude, en av dem. Han bär på en oerhörd smärta både fysiskt och psykiskt och avslöjar inget om sitt tidigare liv. Han bär alltid långärmat och använder käpp. Han skär sig. Hans kropp och själ är så insnärjd i det förgångna att han inte kan leva ett fullvärdigt liv, trots att han är en framgångsrik advokat och har vänner som ställer upp. Här finns också en mycket fin beskrivning av kärleksvänskapen med Wilhem som han delar sitt liv med. Enda nackdelen med boken är att den är lite för lång med sina 732 sid. Där finns många antaganden, minnen och reflektioner, som kräver att man orkar gå in i dem som läsare.
Mycket bra bok!

Monica Karlsson

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

För mycket ovidkommande

Eva, 14 september 2017

Jag hade hoppats mycket av den här boken. Men jag upptäckte redan efter ett 20-tal sidor att det var en mycket pratig bok, med långa meningar och i mitt tycke ovidkommande utvikningar, som gjorde att jag tappade tråden. Ett mer sammanhållet och uppstramat språk hade denna bok vunnit åtskilligt på. Efter ett 50-tal sidor hade jag inte hittat någon röd tråd, allt liksom bara flöt på i snigelfart.

0 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej