Du är här: Start / Betyg & recensioner / Knutby
Betyg & recensioner för

Knutby (Inbunden)

Kundbetyg 4

(27 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Svårförklarad

Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 16 maj 2021

Det här är en bok som för mig är svår att helt förklara vad jag tyckte. Därför att jag egentligen inte vet vad jag tyckte. Den var inte dålig men inte heller wow. Det jag uppskattade med den var att den beskrev händelserna innan dådet i Knutby. Den går djupare på den manipulation som fanns, beskrev de erotiska maktrelationerna. Namnen är i boken ändrade med hänsyn till inblandade. Vissa likheter med verkligheten är oavsiktliga medan andra likheter är avsiktliga då den är baserad på verkliga händelser. Att namnen är ändrade kan jag förstå samtidigt som den som läser ändå kommer att lista ut vem som är vem. Att namnen var ändrade gav en viss distans för mig och lät boken vara mer fiktion än verklig. I boken tyckte jag inte att det hände speciellt mycket. Jag hade önskat en bok som gick ännu mer på djupet i det som hände i församlingen innan dådet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tro kan försätta berg

Ewa Hardelin, 13 januari 2021

Ett skakande avslöjande om vad som egentligen hände bakom fasaden, hemskheter uträttade i Guds namn. Trots allt hemskt så är det intressant och avslöjande läsning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven och bra!

ElinsBokhylla , 3 juni 2020

Boken Knutby har ett upplägg som jag tyckte var bättre och som gjorde att texten flöt på mer när man läste.
Boken var indelad i tre stora delar, där varje del handlade om en huvudkaraktär, som till exempel Kristina Forsman och parallellt fick man även följa barnflickans väg från Småland in till Knutby.

Handlingen i boken är så lik den verkliga händelsen som man kan komma, Jonas Bonnier har enligt mig återskapat mystiken, manipulationen och råhet som fanns inom Knutby Filadelfia och pastorerna inom sekten. En del saker som Bonnier återspeglar i boken tror man inte är sanna men tyvärr så har det ju nu på senare tid kommit fram att det till och med har varit värre.
Det är för mig oerhört svårt att så många personer har lurats in i den falska tryggheten som pastorerna och Kristi Brud har skapat i församlingen. Det är tragiskt att veta att så många personer och barn har farit så illa under så många år, att endast ett fåt... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Verklig händelse som roman?

Inger Sörensson, 12 december 2019

Roman på en verklig händelse, blir lite tveksam i mitt tycke när man har läst om Knutbyhändelsen i reportage etc...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hederskultur på svenska

Sören Hemmingsson, 12 november 2019

Vill man få en inblick i hur kristna sharialagar.och hedersförtryck fungerar i Sverige så läs "Knutby". Skrämmande läsning, svårt att lägga ifrån sig boken.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej