Du är här: Start / Betyg & recensioner / Förintelsens barn
Betyg & recensioner för

Förintelsens barn (Inbunden)

Kundbetyg 4

(64 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Vi är inte vaccinerade mot hat!

Bertil Lindberg, 17 februari 2021

Genom sitt sätt att skriva - förunderligt återhållsamt för egen del - överförs en sorg och en djup eftertanke till läsaren. Tanken går till hur det ser ut i vårt land med ett riksdagsparti sprunget ut den nazistiska myllan och med en ledande företrädare som hävdar att judar och samer inte kan vara svenskar. Det handlar om ett parti som ständigt spär på hatet mot alla som inte passar in i dess mall för vad det innebär att vara svensk. Det är så grunden för nazism och fascism läggs. Vi vet det eftersom det redan har hänt och fortfarande händer.

Förintelsens barn är en påminnelse om hur sårbart samhället är.

Bertil Lindberg

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gripande

Samo, 12 maj 2022

Lånade boken på biblioteket, men när lag läst den köpte jag den! Gripande bok som man måste läsa om många gånger!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett läsmåste

Michael Kolterjahn, 16 april 2021

Margit Silberstein skriver medryckande och känsligt om sina föräldrars öden under nazitiden- Hennes bok berör mig på många sätt Stor igenkänningsfaktor med en traumatiserad far, min var sovjetisk krigsfånge, vägde 42 kilo när han kom tillbaka. Vi var skilda åt från maj 1944 till augusti 1947. Inte förrän på nyåret 1947 visste vi att han levde.
Intressant att få del av de judiska sederna och hur det är att leva som jude i Sverige.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En oerhört viktig bok.

Per Johansson, 16 februari 2021

Läs denna bok. Den är smärtsamt, men fin. Ett viktigt och alltjämt mycket aktuellt vittnesmål. Bodde läsas av all och i synnerhet av de som fortfarande av märkliga skäl förnekar Förintelsen. Shalom över det judiska folket, över Jerusalem och Israel.m

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok som brör

Olof Ehrenkrona, 11 februari 2021

Margit Silberstein behandlar ett ämne som jag tror att många, som själva inte har hennes erfarenheter, ändå har funderat över. Hur är det att växa upp i en miljö, där en hel stats brutalitet och ultimata ondska ständigt finns närvarande, inte bara som en berättelse utan som en realitet som plötsligt slår till mot de allra närmaste? Ingen hade gjort något orätt, de var fel för att de över huvud taget fanns till. Hur ska ett barn kunna förstå något sådant? Margit Silbersteins skildrig är finstämd och uppriktig. Det är en välskriven bok som väcker många tankar, en del sorgesamma, andra som inger hopp om framtiden. Rekommenderas varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant

Anders Nilsson, 11 februari 2021

Intressant att läsa eftersom Margits och mina föräldrar var bekanta med varandra i Norrköping på 1950-talet. Vilkens resa som föräldrarna hade gjort och hur det påverkade barnen.
Detta massmord/förintelse får inte falla i glömska eller förnekas!

Anders N

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Innerligt!

Inte glutenfri, 3 februari 2021

En författare som använder mycket noggrannt utvalda ord för en innerligt, kärleksfull beskrivning av sina föräldrars liv och hur det påverkat henne och nästa generation. All min respekt för en sådan fint framställd berättelse!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förintelsens barn är läsvärd

Barbro , 29 januari 2021

Silberstein beskriver ett perspektiv på Förintelsen som är nytt, åtminstone för mig, och viktigt att det finns beskrivet. Välskrivet också.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs den!

Björn Holmberg, 29 januari 2021

Även om man läst många böcker om Förintelsen är det här en bok man sträckläser. Den skär rakt genom både Europa och Sveriges efterkrigshistoria och är samtidigt ett vittnesmål och en personlig berättelse som berör på djupet. Stor läsupplevelse!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej