Du är här: Start / Betyg & recensioner / Överlevarna
Betyg & recensioner för

Överlevarna (Ljudbok)

Kundbetyg 4

(121 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Alex terapi i bokform

-, 16 november 2021

Stundtals skarp och spännande, stundtals två steg fram och ett tillbaka. Det gör boken en aning ojämn i sitt flöde.
Ändå är temat intressant, hur barndomen präglar oss människor och den livslånga kampen som sedan följer för att läka.
Tyvärr läser inte Alex lika bra som han skriver. Boken hade tjänat på att bli inläst av en skådespelare.
Summa summarum är boken ändå värd att lyssna på!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Långdragen

-, 4 november 2021

Lyssnat på fem ljudböcker i rad av Alex Schulman, och den här var den sämsta. Upprepningar av händelser, om än lite mer detaljrika nu, händelser redan berättade i de andra tidigare romanerna. Boken griper inte tag i mig, en enda lång transportsträcka, lyssnade till sist väldigt förstrött och oengagerat. För mig framgår det inte vad Alex vill med den här boken

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lågmäld och intensiv på samma gång

-, 12 oktober 2021

Avskalat vackert språk. Lågmäld men ändå intensiv. Drama och relationer där barndomens erfarenheter formar nutid. Mycket läsvärd. Alex gör det han gör bäst, igen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En läs(-lyssnar)upplevelse utöver det vanliga!

-, 17 september 2021

En berättelse med mycket närvaro, som fångar och överraskar. Poetiskt språk. Verkligen läsvärd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Struktur

Kjelle, 4 januari 2021

Boken saknar struktur vilket gör det svårt att binda ihop olika händelser.
Eftersom bröderna är kända men fått nya namn är det svårt att se framför sej vem som är vem.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tragisk.

- (Uppsala), 5 december 2020

Man blir ledsen över hur uppväten för pojkarna var. Man vill bara läsa mer

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag har lyssnat på 75% av boken men..

Martin, 1 oktober 2020

jag fattar ärligt talat inte riktigt vad boken handlar om. Eller jo, det gör jag väl men det resonerar helt enkelt inte med mig och mina erfarenheter. Känns som en "Skynda att älska - de förlorade kapitlen" om jag skall vara ärlig.

Jag har hört både Skynda att älska och Glöm mig och tyckte de båda hade djupare, med mera allmänmänskliga teman som följde en röd tråd genom boken. När jag lyssnat på någon timme av Överlevarna så var jag dock tvungen att dubbelkolla att jag inte hade musikspelaren på shuffle; så osammanhängande tyckte jag det var (kanske säger mer om mig än boken hehe)

Dock så tycker jag det är ett trevligt språk att lyssna på och jag gillar Schulman som uppläsare. Jag är övertygad att du i alla fall kommer få några timmars underhållning om du gillar det Schulman skrivit tidigare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar läsning, som alltid.

Mlj, 22 september 2020

Älskar Alex Schulmans tidigare berättelser. Denna likaså. Läs den bara!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra bok med en otrolig betättare

Chrizby, 17 september 2020

Boken är bättre i början än slutet men Schulman är en otrolig berättare

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej