Du är här: Start / Betyg & recensioner / Konferensen
Betyg & recensioner för

Konferensen (Inbunden)

Kundbetyg 4

(40 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Betyg: 5 av 5.

Britt-Marie Kullin, 30 april 2021

Betyg: 5 av 5 - 📚 - Mats Strandberg är en av mina absoluta favoritförfattare. Älskar alla hans böcker, men allra mest hans skräckböcker. Och den här boken, Konferensen, gjorde mig absolut inte besviken. Fantastiska personbeskrivningar, klockrena nutidsskildringar, och riktigt läskig skräck. Och ingen övernaturlig skräck den här gången, utan i den här boken är det människorna som är skräcken. En riktigt, riktigt bra bok som jag absolut rekommenderar.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sträckläsning av skräck

Bokmalen, 24 maj 2021

En riktigt bra bok om en konferens som spårar ur. Minst sagt. Bra personskildringar och högt tempo. Var beredd på att sträckläsa den. Det går inte att lägga den ifrån sig.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

i stället för skräckfilm

carina johansson, 12 augusti 2021

Sträckläste och fascinerades av personporträtt och hur de samvekade, samtidigt som jag hade nästan slutade andas på en del ställen.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stark början med ett svagt slut

Elizabeth Emma Nedstrand, 6 september 2021

Spännande och svårt att sluta läsa
Blev dock besviken på sista delen av boken -saknade djup och bakgrundshistoria i slutet av boken

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Begriplig skräck utan övernaturliga inslag

Irene Kolare, 22 augusti 2021

Det finns goda skäl för den som ogillar skräck och blodiga thrillers att läsa "Konferensen". Trovärdigt presenteras konferensdeltagarna och igenkänningen av hur det inte fungerar i den kommunala sektorn var omtumlande. Mats Strandberg tecknar en övertygande realistisk bild av ett exploateringskontor på en kommunal arbetsplats. Det är framförallt denna samtidsskildring som fångar mig. Den är jämförbar med Astrid Lindgrens berättelse om kommandoran i Emil i Lönneberga.

Författarens slagfärdighet ger sig till känna när han effektivt tecknar självstyrets karriärister, löneslavar och oheliga allianser. Lättläst och initierat lär jag känna exploateringskontorets medarbetare. De som har glömt bort det kommunala uppdraget, de som har mobbats på arbetsplatsen och de som har skrämts till tystnad.

Författaren sopar banan med välkänd 1900-talshistoria, missar inte hur kommungubbarna förstörde stadskärnorna på sextiotalet när de... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skickligt skrivet!

AgnesKenshin, 1 augusti 2021

Jag brukar inte gilla när kapitlen är indelad i olika karaktärers namn, men författaren skriver så bra att läsningen bara flyter på. Läste klart den i princip i ett nafs.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Helt ok

Bokhyllaniskuggan, 8 september 2021

❥ Recension

Jag hade så höga förväntningar på den här boken då den blivit så hypad och hyllad. Och jag absolut älskade boken Slutet så det bidrog nog också till den höga ribban. Känslan jag sökte infann sig inte när jag läste och jag hade förväntat mig en annan typ av bok.

Jag känner lite dubbelt inför startsträckan som jag tycker är lång och rätt tråkig. Träffsäker och komisk och antagligen nödvändig för att man ska få lära känna karaktärerna, gruppens dynamik etc och det är här det blir dubbelt för mig för samtidigt som jag tycker den behövs till resten av boken så är jag rätt känslig för en seg början på en bok för det sätter stämningen för mig som sen hänger sig kvar. Jag kunde inte skaka av mig tristessen när det väl började hända grejer så att säga.

Mats Strandberg är ju väldigt skicklig på karaktärsskildringar och han lyckas verkligen fånga det typiskt svenska, klichéerna, dynamiken och allas ... Läs hela recensionen

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förvånande dålig

Kajsa , 21 juni 2021

Jag gillar verkligen hans tidigare böcker. Både Färjan och Hemmet är mycket bra. Därför besviken på denna, känns som ett hafsverk, inget djup i karaktärerna och bitvis förutsägbar.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej