Du är här: Start / Betyg & recensioner / Compassionfokuserad terapi
Betyg & recensioner för

Compassionfokuserad terapi (Inbunden)

Kundbetyg 4

(23 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Författarna har kaxiga nog att ta sig an uppgiften att...

Louise Forssell, 31 oktober 2013

Författarna har kaxiga nog att ta sig an uppgiften att skriva den första boken på svenska som redogör för den i Storbritannien etablerade terapiformen compassionfokuserad terapi (CFT). De ger läsaren en pedagogiskt strukturerad och lättförståelig bakgrund till CFT och hur känslor av skam kan ligga till grund för en människas psykiska ohälsa. Vidare beskriver Andersson och Viotti hur compassion-begreppet kan användas rent praktiskt och införlivas i redan vedertagna terapiformer. I bokens sista del finns konkreta övningar som är mindfulness-influerade med compassion som centralt tema. Extra arbetsmaterial i form av ljudfiler och formulär finns på bokens hemsida. Jag rekommenderar alla som bedriver terapeutisk verksamhet att läsa boken och ta till sig Andersson och Viottis kunskap och synpunkter med en förhoppning om att compassion i framtiden kommer att genomsyra alla terapiformer.

8 av 8 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Använda tillsammans kommer EMDR och CFT kunna göra...

Björn Karlsson, 4 december 2013

Använda tillsammans kommer EMDR och CFT kunna göra under i människors liv. CFT är den sista länken för att kunna uppnå ett totalt tillfrisknande där det tidigare inte varit möjligt.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken innehåller inga större nyheter. Har man läst...

Thomas Lundqvist, 11 november 2013

Boken innehåller inga större nyheter. Har man läst Lyckofällan så har man redan fått alla tips. Övningarna är säkert bra när man kommit igång med dem.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej