Du är här: Start / Betyg & recensioner / Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar
Betyg & recensioner för

Det sötaste vi har : om socker och växande kroppar (Inbunden)

Kundbetyg 5

(94 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En fantstisk bok!

Petra Boumedienne (Stockholm), 19 november 2014

Den här boken är helt fantastisk. Med ett lätt språk förklarar Ann Fernholm vad som händer med våra barn idag. Hur sockret och kolhydraterna påverkar våra och våra barns inte bara kroppar utan även knoppar. Mycket läsvärd för alla föräldrar och mor/farföräldrar och alla som jobbar med barn. Rekommenderas varmt!!

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I nyckmärkt mat ersätts fett med socker.

Göran Frantz, 9 oktober 2014

Åter en välskriven bok om vår mat som påverkar vår hälsa negativt. Både barn och vuxna hamnar i
samma fälla. Att bli beroende av socker från det vi äter. Industrin vet detta men fortsätter att tillverka
mindre hälsosam mat, som leder till övervikt och så småningom diabetes typ-2, om individen inte bryter sitt levnadsmönster. Livsmedelsverket varnar fortfarande för mättat naturlig fett. Obegripligt!
Ann Fernholms nya bok har en viktig funktion att fylla i debatten om god hälsa kontra den skräpmat som så många gillar.

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok för alla

Anna-Lena Westlin, 19 januari 2015

Detta är en bok som är lättläst,behövs inga större förkunskaper.
Mycket info. som många skulle behöva för att lättare kunna göra sina kostval.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alla föräldrars läsning

Lena Carlsson, 5 januari 2015

Tänk om alla föräldrar skulle läsa det här!!!! Vi skulle ha friskare barn som inte har ont i magen.
Jag jobbar på vårdcentral och vet hur många barn som söker för magont.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Köp den! Läs den! Läs den igen!

Ulf Sveen (Lunger), 20 oktober 2014

En av de viktigaste böckerna om kost och hälsa idag! Varför då? När rapporter om hur vi ska äta kommer från myndigheter (vårdföreträdare, livsmedelsverk, socialstyrelsen etc) finns det alltid en koppling till särintressen. Den kunskapen är inte lätt att ta till sej men därför är det så befriande att någon "granskande gräsrot" som tänker själv sammanställer ny forskning på ett lättfattligt sätt.
Se dej om. Reflektera. Bilda din egen uppfattning. Inget land i världen har råd med att vårda metabola sjukdomar som drabbar fler och fler.
När bytte sockersjuka namn till diabetes?

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

rekommenderas

Daniel Öhman, 9 oktober 2014

Mycket bra skriven bok som jag verkligen kan rekommendera alla att läsa.
Var dock rädd att det skulle bli mycket upprepning från den första boken men till min glädje så var det inte det.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tack Ann Fernholm för ditt viktiga arbete.

ulven, 20 oktober 2014

Föregångaren "Ett sötare blod" borde sättas i varje läskunnigs händer. Jag håller nu på med efterföljaren "Det sötaste vi har". Är alltså ännu inte klar med den men jag kan redan säga att den är lika lättläst, fängslande och tankeväckande som den första boken. Den borde bekostas av staten och delas ut i skolorna, ja rentav redan på BB. Jag blir djupt beklämd över myndigheternas njugga inställning till detta galopperande samhälsproblem. Köp den, basta!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förändrade mitt och barnens liv. Tack författaren!

Kristin , 26 augusti 2015

Jag har alltid ätit ganska mycket godis och även gett sötsaker till barnen och inte trott att det varit värre än annan "skräpmat". Jag har alltid varit ganska skeptisk till olika forskningsrapporter som talat om livsmedel eftersom de ofta är motsägelsefulla och har svag logik. Men Ann Fernholms bok är annorlunda. Hon analyserar forskning och säger i sina böcker att det behövs mer forskning för att vara säker. Men att allt tyder på att socker är farligt för oss och skapar en mängd sjukdomar. Jag är väldigt tacksam över att ha läst och fått upp ögonen för sockrets skadeverkningar. Samtidigt känner jag mig lurad av staten/Livsmedelsverket som borde skydda oss medborgare, men som inte gör något för att varna. Snarare tvärt om när de nyckelhålsmärker sockrade produkter.
Tacksam att jag fått chansen att förändra mitt liv, även om jag självklart kan bli ledsen att jag inte visste allt jag vet tidigare. Till exempel åt jag mycket socker... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

söta små barn

Bengt Ola Glav, 28 januari 2015

Den förra boken hon skrev var bättre. Den här riktar sig för mycket till småbarnsföräldrar. Sådana kan kanske tycka den är läsvärd men till en allmänpublik kan jag inte rekommendera den

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej