Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ett liv på vår planet
Betyg & recensioner för

Ett liv på vår planet (Inbunden)

Kundbetyg 5

(55 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En livsnödvändig bok

Leif Danielson, 23 november 2020

En bok alla borde läsa för att inse allvaret med klimatet och artutrotningen. En fara som hotar allt levande på vår planet. Men det går att åtgärda om människan ändrar samhällsstrukturerna och dämpar befolkningsökningen snarast (10 år).

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Årets viktigaste bok

Erik Sjöqvist, 22 februari 2021

En mycket bra skriven bok om den situation som jorden och vi befinner oss i och som alla borde läsa.
Mycket fakta men ändå lättläst.
Rekommenderas starkt.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärt, tänkvärt

Helene Wåhlander, 23 september 2021

Mycket intressant och informativ bok. Texten är angelägen. Attenborough sammanfattar viktiga fakta från många års arbete och hans analys är oerhört tänkvärd. Kräver inga förkunskaper, ger mycket till alla som läser den!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok alla borde läsa!

H. Magnusson, 19 april 2021

David berättar på ett underhållande sätt med fokus på den rovdrift vi haft på naturen under en de senaste 90 åren. Boken väcker många tankar om hur vi måste agera nu och i framtiden.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vilken bra bok!

Roland Hummerdal, 8 februari 2021

En intressant och mycket angelägen bok. David Attenborough tar upp klimatkrisen, människans rovdrift på naturen och att vi i snabb takt utrotar mängder av arter. Vi måste agera nu om vi skall kunna rädda vår planet. Författaren beskriver vart vi är på väg om vi inte ändrar vår livsstil men visar också hur vi kan vända utvecklingen och leva i harmoni med ekosystemen.
En bok jag rekommenderar för mina vänner. Läs den här boken och Hans Roslings bok Factfulness. De balanserar varandra och ger en bra bild hur det står till med vår planet

//Roland Hummerdal

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Klart språk

Bibi, 18 november 2020

Upplägget är pedagogiskt och på en nivå så man hänger med. Åskådligt beskrivet med många
praktiska upplevelser som han upplevt plus faktainformationen.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Från en nestor

Staffan Ragnar Yngve, 20 januari 2021

Detta är ett testamente från en nestor, som förmedlat naturupplevelser och bedrivit opinionsbildning. Recensenten tvekade länge mellan en fyra och en femma, författaren klarar inte riktigt att hålla uppe den höga profilen på varje sida.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den viktigaste bok jag läst

Anders Bengtsson, 18 januari 2021

Boken beskriver på ett mycket bra sätt vad vi som människor måste göra för att rädda vår civilisation, som i hög grad är hotad av vår livsstil..

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett testamente

-, 15 januari 2021

Ett testamente och en sammanfattning i ett om världen vi lever. Viktig läsning i vår tid av en man som levt och utforskat jorden längre än de flesta av oss.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej