Du är här: Start / Betyg & recensioner / Sommarskuggan och halloween-buset
Betyg & recensioner för

Sommarskuggan och halloween-buset (Inbunden)

Kundbetyg 4

(26 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Sommarskuggan som barnbok!

@Barnboksfamiljen på instagram, 30 september 2019

I bokens början får vi läsa om hur förste skuggjägare Angelika Prick kör lastbilen med den fruktade Sommarskuggan i bagaget samtidigt som två st barn i staden som doftar av kex läser en magisk skuggramsa för att kalla till sig Sommarskuggan. Detta funkar lite för bra och vips så har Sommarskuggan kommit till barnens skola. Oturligt nog sammanfaller det med att deras skola anordnar den årliga pumpajakten med utdelning av godis till eleverna. Snart har Sommarskuggan spridit skuggslem runt godisförrådet och alla som nuddar skuggslemmet blir förstenade.
Barnen måste snabbt hitta och tillfångata Sommarskuggan och bryta förtrollningen.
Enbart då kan de befria sina förstenade lärare och rädda godiset.

Här hemma blev de två yngsta begeistrade när det kom en bok med favoriten Sommarskuggan. Direkt ville de börja läsa. Så bra initiativ av SVT Barn & Raben&Sjögren, för denna boken skapar otrolig läslust. Tog även upp den i m... Läs hela recensionen

7 av 8 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Väldigt bra

Carina Uematsu, 24 januari 2022

Min dotter älskar allt som har med sommarskuggan att göra. Boken är väldigt bra, den är både spännande och rolig och även lite läskig Vi har läst boken flera gånger och det lär bli ännu fler gånger.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande och rolig

PI (Stockholm), 20 november 2020

Vi tycker att båda sommarskugga-böckerna hade behövt flera färgglada sidor med spännande bilder. Det är det enda som saknas då det är synd när historian är så spännande för barnen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej