Du är här: Start / Betyg & recensioner / Ur askan i elden
Betyg & recensioner för

Ur askan i elden (Inbunden)

Kundbetyg 4

(72 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Kul att läsa hur allt började för Banks

Kaffeläsaren, 15 mars 2018

Alan Banks har lämnat London och flyttat med hela familjen till det lugnare Eastvale i Yorkshire. Skenet bedrar, brottsligheten i det lilla samhället är värre än han föreställt sig. En inbrottsvåg och en man som smygtittar på kvinnor som klär av sig får Alan genast ta upp jakten på. 🐴
Jag är ett stort fan av Peter Robinsons böcker och har läst alla som översatts till svenska av honom. Blev väldigt glad att den första boken i serien om Alan Banks nu äntligen släpps på svenska. Det är roligt att få läsa om hur historien om Banks började, hur det gick till när familjen flyttade till Eastvale och började sitt liv där. Hade viss tveksamhet till hur en bok som skrevs för trettio år sen, skulle fungera att läsa nu. Men det funkar fint, blir lite nostalgi att läsa om videospelare, walkman och allt som var inne på åttiotalet. Författarens stil känns väl igen och jag kommer lätt in i boken och får ett läsflyt. Det är ingen jätteact... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Banks

Margareta , 28 februari 2018

i gammal god form. En härligt klassisk polisberättelse och jag läste ut den på en kväll. Berättelsen har en trovärdig uppbyggnad och ger en bra sammanfattning av en utredning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oliviasdeckarhylla

Oliviasdeckarhylla, 19 februari 2018

Även en stabil författare som Peter Robinson måste ju ha börjat någon gång. Ur askan i elden är hans början, den släpptes 1987 och är den första boken om Alan Banks. En Alan som röker för mycket och har tagit med sig fru och barn från London till Eastvale, i hopp om en lugnare tillvaro. I den här boken får vi inte bara lära känna en yngre Banks utan även hans fru Sandra blir introducerad på ett djupare plan än tidigare. Redan här känner man 'igen' Robinsons typiska stil- hans språk och den varma humorn. Hans sinne för intressanta karaktärer och hans gestaltning av den levande brittiska miljön och kulturen. Dessutom har han redan här ett sinne för brott och trovärdighet, storyn håller ännu och jag gillar att han är lite mer vulgär än i hans senare böcker.

Jag bara älskar konceptet >En Alan Banks-klassiker< och hoppas att det blir fler böcker översatta till svenska. Det har varit en ren fröjd att läsa Ur askan i elden och Pete... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Äntligen vet jag!!!

Ulla Elizabethe Eriksson, 19 februari 2018

Härligt stt få veta hur allt började. Jag har läst alla dom andra böcketna men det var härligt att få "början till slut".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kanonbok

Anna-Maj Birgitta Sundström, 9 februari 2018

Suverän som alltid. Kul att få veta hur allt började. Dessutom väldigt bra översättning.. DeNu som inte läst Robinson har nåt väldigt trevligt framför sig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Författaren har inte hittat formen ännu

Eva Gunilla Kristina Gademan, 1 februari 2018

Boken känns som ett typiskt första verk. Har läst alla efterföljarna och de blir för varje bok bara bättre och bättre. Inte ovanligt att en författare behöver litet tid för att hitta formen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej