Du är här: Start / Betyg & recensioner / Gangsterparadiset : så blev Sverige arena för gängkriminalitet, skjutningar och sprängdåd

Sanningen!

Björn A, 13 oktober 2020

Boken borde vara obligatorisk läsning för våra makthavare. Den bör få dem att förstå vad som gått fel och hur det ska angripas.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gangsterparadiset av Wierup

Oroad, 5 november 2020

Sådana händelser borde varje skattebetalare få inblick i! Mycket läsvärt. Statsmakterna måste komma till skott för att få bukt med brottsligheten. Sveriges ekonomi står på spel, så ock skattebördan även för nästa generation av ärliga svenska skattebetalare!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gangsterparadis i Reinfeldts och Löfvéns spår

Sven-Eric Bergström, 16 februari 2021

Vad tyckte du om Gangsterparadiset av Lasse Wierup? Det undrar Bokus eftersom jag är kund. Jo, jag tycker att det är ett viktigt dokument över Sveriges misslyckade invandrings- och kriminalpolitik. Fredrik Reinfeldt, Stefan Löfvén, Morgan Johansson och andra ansvariga borde tvingas högläsa ur boken offentlig varje dag. Boken beskriver det laglösa kaos som håller på att förstöra vårt land. Den avslöjar hur juridisk praxis med straffrabatter, mängdrabatter och "fega" tingrätter gör att fängelsedomar i möjligaste mån undviks. Det är chockerande att läsa om exempelvis Märstanätverket, en av Stockholmsregionens största kriminella grupperingar. Ett "Chicago" mitt i lilla Märsta bara någon mil från mitt Uppsala. Man tror knappt det är sant att det hotas, skjuts, mördas och sprängs i sådan omfattning i historiska Sigtuna kommun. Reinfeldt, Löfvén och Johansson - fattar ni vad ni ställt till med?! Alla borde läsa detta dokument och ställa er till svars!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Guiden till ett bättre vetande

Glenn Z, 6 oktober 2020

Den överlägset bästa boken av Lasse Wierup.
Gedigen med bra berättarteknik och bra faktaredovisning med källhänvisning.
Genomtänkta analyser som för en lekman är lätt att ta in och lätt att ta till sig och förstå.
Ämnet är naturligtvis lika svårt som känsligt för de flesta på ett eller annat sätt.
Kanske ingen kioskvältare för dem som vill ha enkla lösningar och svar på stora och svåra frågor.
Ser redan fram emot nästa bok.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd

Daniel Lisselgård, 23 mars 2022

Mycket läsvärd bok som alla borde läsa, allra helst våra politiker. Kan inte sluta läsa boken när jag väl har satt mig ner med boken i handen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Viktig dokumentation

Ulf Christer Hansson, 7 oktober 2021

Mycket viktig bok om ett viktigt samhällsproblem. Förhoppningsvis har våra beslutsförfattare läst detta och förstått vad som ska göras för att lösa problemen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Faktaspäckad nutidsbild av Sverige

Hans Hedström, 16 september 2021

Rekommenderas varmt till den som vill få en faktaspäckad inblick i ett samhälle där kriminella tillåtits breda ut sig allt mer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den beskriver verkligheten

Nils Enar Christer Jendrén, 25 februari 2021

Även om jag inte har hunnit till sista sidan i denna bok så kan jag bara inse att den beskriver den kriminella verkligheten i landet samt hur illa det är med integrationen i landet. Sedan har jag noterat att vårat rättssystem inte är vad det borde vara där straffpåföljden är allt för låg för de kriminella det triggar dem bara att fortsätta sin bana samt att jag förstår den hopplösa situation polisen befinner sig i när brottslingarna i princip lämnar inburningen lika fort som de hamnade där. Sverige får nog se till att lära sig av andra länder om inte de kriminella ska ta över allt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oerhört engagerande

Ingrid Johansson, 17 januari 2021

Mycket engagerade bok som verkligen berör och upprör. Man blir chockad av att verkligheten ser ut som den gör kan verkligen rekommendera denna boken

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej