Du är här: Start / Betyg & recensioner / Flicka A
Betyg & recensioner för

Flicka A (Inbunden)

Kundbetyg 3

(9 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Betyg: 4 av 5.

Britt-Marie Kullin, 11 maj 2021

Betyg: 4 av 5 - 📚 - En spännande, bra, gripande och otäck psykologisk roman. Välskriven och lättläst, och kan absolut varmt rekommenderas.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Otroligt gripande

Stinas_boksida, 9 maj 2021

Flicka A lyckades till slut fly ifrån skräckhuset, och även rädda sina syskon.
Här har de hållts fågna. De har varit fastkedjade, blivit misshandlade och fått svälta. De har levt i fruktansvärd misär.

Nu har det gått 15 år, Lex jobbar som advokat och vill helst inte tänka på de smärtsamma minnen hon har. Men nu har hon får veta att hennes mamma har dött i fängelset och hon måste tillbaka till huset och även möta sina syskon.
Hon måste tillbaka till mardrömmen.

Otroligt gripande om en mörk familjehistoria. Där fadern, som är väldigt religiös, styr som i en sekt.
Fruktansvärt att läsa om den rädsla och skräck de levde i under många år. Speciellt som man vet att det tyvärr förekommer.

Historien varvar mellan dåtid och nutid.

Boken har fått mycket bra betyg, och jag hade höga förväntningar, kanske för höga för jag blev lite besviken. Jag hade gärna läst mer om dåtid. Dock tycker jag boken är läsvärd.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mörk och sorglig historia - Betyg 3+

veronicas_bok_bak_liv, 2 november 2021

Lex vill inte tänka på sin familj och inte heller på föräldrarnas hus - skräckhuset, där hon och hennes syskon tvingades växa upp. Idag är Lex en framgångsrik advokat och har lyckats undkomma de smärtsamma minnen från barndomen men när hennes mamma dör i fängelset kommer det förflutna ikapp henne. Lex återvänder till huset och är fast besluten att göra om det till något bra men först måste hon återförenas med sina sex syskon och möta den barndom de hade.

Jag hade otrolig höga förväntningar på denna bok men tyvärr så blev jag lite besviken. Historien är i sig en gripande läsning och den sätter sig i själen - att läsa om allt som barnen utsattes för under sin uppväxt är tragiskt, sorgligt och tungt, det är hjärtskärande på många sätt när man vet att detta även kan hända i verkligheten. Varför jag blev besviken var att boken beskrevs som en psykologisk thriller och jag uppfattade inte boken så utan mer som en tragisk och gripa... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Flicka A

Erika, 4 maj 2021

Flicka A beskrivs som en psykologisk thriller och till viss del kan jag hålla med. För varje kapitel får man veta mer om familjens öde i skräckhuset. Bara tanken på att det finns barn som faktiskt behandlas som barnen i boken gör att det knyter sig i magen. Det känns sorgligt att läsa om barnens upplevelser, familjens strikta regler och hur barnen behandlas av utomstånde innan allt uppdagas. ⁣

Tyvärr saknar jag djupet i den här boken och de tvära kasten mellan nutid och dåtid gör det svårt att hänga med. Vissa kapitel är väldigt långa och jag tror att det hade gjort stor skillnad för känslan i boken om nutid och dåtid varit bättre uppdelade. ⁣
⁣Boken får 3/5 av mig, jag ville läsa klart för att få hela bilden och jag tycker ändå att man får en annan bild när man väl kommer till sista kapitlet. ⁣

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Grymt familjeöde

Anna, 29 april 2021

Boken inleds när Alexandra (Lex) Gracie -Flicka A- är på väg till fängelset, där hennes mor nyligen avlidit. Hon ska träffa juristen Bill, som har fått uppdraget att tillvarata moderns sista vilja. Modern vill att Lex ska vara testamentsexekutor. Kvarlåtenskapen är huset där de vuxit upp och £20.000.

Familjen fungerar någorlunda normalt när Lex går i låg/ och mellanstadiet. Hon har en äldre bror Ethan, men ju fler barn som föds desto mer instängt bli deras liv. Ytterligare 5 barn föds. Fadern accepterar inga böcker förutom bibeln och gamla testamentet. Till slut måste barnen sluta skolan, inte träffa någon och låses in på sina rum. De misshandlas av fadern och får minimalt med mat, tills Lex en dag får nog och lyckas ta sig ut och hela deras situation uppdagas.

Innehållet i boken varvas med uppväxten i skräckhuset och Lex' kontakt med de vuxna syskonen. Alla måste säga sitt om vad som ska hända med arvet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Flicka A

Sofia Mikaela , 24 april 2021

Jag tycker boken bygger upp något som inte finns där. Vissa delar av boken känns onödigt långa men det känns ändå ibland som om att det saknas detaljer. På något sätt skulle jag vilja ha ännu mera om "Flicka A" och vad det är hon flyr ifrån. Det tas upp i boken, men bara på ytan.
Spänningen är där men når inte ända fram. Jag hade gärna velat ge boken 4 stjärnor. Men jag känner att det saknas något i boken när jag läser den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej