Du är här: Start / Betyg & recensioner / Stormvakt
Betyg & recensioner för

Stormvakt (Pocket)

Kundbetyg 4

(82 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Fullpott

Denise, 29 april 2022

Kristina Ohlsson är tillbaka med en ny serie och herregud vad tacksam man är för det! Underbart välskriven bok och underbar läsning, ser fram emot fortsättningen på serien!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sådär

Lagom spännande, men går på tomgång vid flera tillfällen.
Jag är mitt i den, så har inte läst klart den ännu.
Positivt med de korta kapitlen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En helt okej bok

MrsNikain (Järfälla), 6 mars 2022

Boken var helt okej. Intressanta karaktärer som man gärna vill följa och veta mer om. Jag gillade att huvudkaraktären hade ett så igenkännande namn och som gjorde att man blev nyfiken på om han var släkt med den kände personen med samma namn.
Jag läser gärna del två då man är nyfiken på vad som kommer hända. Gillade även att boken har korta kapitel då det kändes lättare att läsa,

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Både välskriven och spännande!

Bokhyllaniskuggan, 4 januari 2022

❥ Recension

Del 1 i Strindbergserien.

Då var årets första bok utläst och wow, vilken start på det nya året! Den var till att börja med helt omöjlig att lägga ifrån sig och dessutom har den ett riktigt bra persongalleri med originella och sympatiska karaktärer. Jag fastnade verkligen för både August och Maria (vars privatliv var en ny vinkel iom att hon är polis, det tillförde extra spänning och krydda till berättelsen).

Själva berättandet har en ton jag gillar och en utomordentlig dramaturgi. Miljöerna är både målande och detaljerade vilket gör boken extra levande. Stundvis befinner jag mig där i blåsten vid havet.

Berättelsen innehåller ett spindelnät fullt av spår och jag trasslar in mig i misstankar och ledtrådar. Alltihop är skickligt komponerat och knyts ihop på ett bra sätt. En riktig nagelbitare med andra ord! Jag ser mycket fram emot att läsa nästa bok i serien, Isbrytare, som nylige... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

spännande

gunsan, 10 december 2021

Tycker boken var väldigt spännande och en bra bok men ibland lite intetsägande. Men läsvärd. Har läst en del böcker av henne förut som dock har varit bättre.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra, spännande och läsvard men..

- (Saxnäs), 13 augusti 2021

tyvärr flera tillfällen då skrivfel, fel namn och icke konsekvent ordval retade upp mig och förstörde läsupplevelsen i viss mån. Korrekturläsare och bokförlaget kanske borde skärpa sig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Utlåtande

Agneta Agrell, 1 augusti 2021

Trodde den skulle vara bättre har läst alla hennes tidigare böcker men kan ju bli så när den höjts så till skyarna mvh Agneta 😃

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tam intrig - men småtrevligt

Lars Gustavsson, 23 september 2021

Många av Kristina Ohlssons böcker har jag sträckläst. Stormakt är betydligt trögare och sidorna glider förbi utan något egentligt innehåll. Trots det känns berättelsen småtrevlig och jag kämpar mig vidare, fram till det ganska odramiska slutet i en tunn historia utan egentlig röd tråd.
Berättelsen känns minst 100 sidor för lång och hade troligen tjänat på att kortas.
Trots det känns karaktärerna som trevliga bekantskaper och Kristina Ohlsson kan mycket bättre än så här.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej