Du är här: Start / Betyg & recensioner / Språkporten 1, 2, 3 Elevpaket - Digitalt + Tryckt - Svenska som andraspråk 1, 2 och 3, tredje upplagan

Lärarkommentar

Helene Widén, 6 februari 2020

Uppskattar texterna och övningar med de svåraste orden. Håller inte alltid helt med det som anses "rätt" val. En del idiomatiska uttryck lite ovanliga. Fungerar mycket bra i klassen.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den bästa kursboken för Sva123, vux

Alex (Borås), 16 maj 2021

Innehållet i boken har ett tydligt vuxenperspektiv och det märks att författaren är grundad i erfarenheter av undervisning på den här språkliga nivån och på vux.
Texterna i bokens olika temakapitel ger många möjligheter till samtal och diskussioner om sådant som engagerar och angår vuxna. Boken ger med andra ord många möjligheter att arbeta språkutvecklande.
Ordförrådet som tränas är relevant och överensstämmer till stor del med de mest frekventa formella orden, se t.ex. https://spraakbanken.gu.se/ao/frek.html
Som alltid kan det finnas problem med digitala övningar där eleven som studerar själv kanske har ett korrekt svarsalternativ som inte finns i facit. Men det är ju ett generellt problem med digitala övningar och inget specifikt för den här boken.
Ljud finns i den digitala boken. Den som klagar på att ljud inte finns har nog inte förstått hur boken fungerar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Språkporten

Anindita Auddy, 19 januari 2021

Boken är väldigt bra och Bokus levarens service är mycket bra . Jag rekommendera till mina kontakter för att ta böcker från Bokus

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En medioker kursbok

klokanek, 26 november 2020

Boken har bra artiklar, men den är en dålig kombination av tung och mjuk, svårt att läsa (jag är nästan 50), saknar ljudfiler (jag gillar att lyssna och läsa samtidigt), och saknar riktig diskussionsfrågor för att diskutera varje artikel. Kort och gott är jag ledsen att min lärare har valt Språkporten.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej