Du är här: Start / Betyg & recensioner / Klimatkarusellen : vilka frågor kan besvaras?
Betyg & recensioner för

Klimatkarusellen : vilka frågor kan besvaras? (Häftad)

Kundbetyg 4

(47 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En positiv bok som angår oss alla

Ann Löfving-Henriksson, 13 oktober 2019

Det så kallade klimathotet skapar oro inte minst bland barn och ungdomar. Många har blivit deprimerade och förlorat sin framtidstro. Civilingenjören Elsa Widding med energifrågor som sin specialitet blev mer och mer undrande över om allt som skrivs och sägs i media kan stämma med verkligheten. Hon började till och med fråga sig om vi fortfarande lever i ett kunskapssamhälle.
Van att tänka själv och våga göra det som känns rätt, såg hon till att försöka begripa, som hon skriver, klimatkarusellen. Hon tog ledigt från sitt arbete och började söka vitt och brett efter kunskaper i klimatfråga. Det blev en verklig upptäcktsresa.
Efter ett år av intensivt arbete var tiden mogen för henne att ge en bredare och djupare bild av klimatfrågan än den som media förmedlat. Elsa W. tar nu i "Klimatkarusellen - vilka frågor kan besvaras" med sig läsarna på sin upptäcktsresa, som gav många oj, det hade jag ingen aning om och aha, var det på d... Läs hela recensionen

9 av 14 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Klimatkarusellen är hjälp till självhjälp

Peter Björkman, 14 september 2019

Avvisningen av fakta, avvisningen av förnuft och vetenskap är vägen till förfall. Denna insikt är vad jag tror drivit Elsa att skriva denna utmärkta redovisning av klimatfakta. Hon är en motvikt till domedagsprofeterna som blir alltmer immuna mot motargument och som samtidigt hela tiden ändrar formen i argumentationen för att behålla begäret efter en katastrof vid liv.

Författarna till boken Emotionell intelligens 2.0 skrev att man ska basera sig på fakta men att den ska lindas in i ett lyssnande som till slut landar i att andra känner sig genuint förstådda och därigenom blir öppna för att ta till sig fakta. Vi kan bara hoppas att det receptet fungerar och om det gör det menar jag att både boken och författaren är viktiga influenser för att hjälpa oss människor att prioritera och göra rätt i klimatfrågan.

Alla borde läsa Elsa Widdings bok!

7 av 10 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sant eller falskt om klimatet? Svaren finns här!

Mats Werner, 12 september 2019

Sökte länge efter en bra bok som går igenom alla påståenden om klimatet, alla teorier och hypoteser, som redovisar kunskapsläget och gör det på ett också för oss "vanliga dödliga" begripligt sätt. Jag fann Elsa Widdings bok "Klimatkarusellen" tack vare den balanserade sajten klimatupplysningen.se och webbkanalen swebbtv.se. Det är nog länge sedan jag läste en bok så grundligt, långsamt och eftertänksamt. Elsa Widding har lyckats i sitt uppsåt att få fram en bok som alla med intresse i frågan ska kunna läsa och förstå. Hon är lika förundrad som jag själv över hur tänkande människor som borde ha tillräckliga kunskaper och tillräckligt minne för att så fastna i vad som faktiskt bara är en hypotes som saknar all form av vetenskapligt bestyrkande och göra detta till en statsreligion. Och att så många vuxna har låtit sig själva och sina barn utan eftertanke falla in i denna närmast sektliknande domedagsstämning, som lett till att ett barn ... Läs hela recensionen

7 av 11 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Klimatet har alltid varierat

Britt , 3 december 2020

Denna bok, liksom den av Lennart Bengtsson Vad händer med klimatet?, är mycket viktiga böcker i debatten om klimatet, som egentligen inte är någon debatt ännu, eftersom det alarmistiska budskapet har lagt beslag på media. Läser inte politikerna dessa böcker?

4 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inget PK - rakt på sak, bra ex och källhänvisning

Walter Gustavsson, 25 november 2020

En viktig bok eftersom klimatfrågan blivit politik och "indoktrinerad". Författaren beskriver klimatet och dess utveckling så läsaren får perspektiv på frågan samtidigt som boken är laddad med statiskt och utförliga resonemang. Politiker och "miljöextremister" har gjort det lätt för sig genom att i praktiken "redigera" data för att det ska passa deras narrativ.

Jag är mer ödmjuk för frågan kontra klimatet och dess utveckling - som beror på många parametrar. Därtill kan jag konstatera att Parisavtalet och CO2 hysterin är fake. Varför diskuteras inte de enorma kostnaderna som Parisavtalet medför? Gigantiska kostnader!

Läs och bilda dig en egen uppfattning.

4 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bilda dig en egen uppfattning med denna bok!

Karl-Olof Jonsson, 7 oktober 2019

Boken ger en grundläggande men ändå bred kunskap om detta komplexa och paradoxala ämne med referenser och exempel. Med tanke på ämnesområdet är boken ändå lättläst. Samtidigt inser man än en gång hur illa det är ställt med de stora mediernas snuttifierade presentation av forskning och verklighet. Rekommenderas till dig som vill veta och förstå sanningen i denna ödesmättade fråga, speciellt om du känner dig orolig för framtiden.

5 av 9 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Suveränt bra - sanningssökande och lättbegriplig

Lars Bernhoff , 12 september 2019

Elsa Widding tar nu steget till en ny roll idag baserat på Klimatfrågan där hennes bok är suveränt bra. Här kan man lugnt konstatera att klimatoron blir allsidigt ifrågasatt och belyst från alla håll som går att hitta. Det blir närmast genant när man betänker att majoriteten litat på sk klimatgurus som Johan Rockström.
Att regeringar dansat efter så falska instrument och skrämselpropaganda känns pinsamt. Läs och du får kunskap att stå emot alla okunniga PK ståndpunkter utan vetenskaplig grund.

5 av 10 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En personlig och mer lättläst berättelse!

-, 24 september 2019

KLIMATPEDAGOGIK - javisst!

Tänk om fler viktiga böcker inom naturvetenskap kunde vara lite mer resonerande och inte så tvärsäkra. Som denna härliga bok från Elsa Widding. Oavsett var man (idag) står i klimatfrågan så tycker jag vi är skyldiga att informera oss från så många håll det bara går. Det är vi skyldiga framtida generationer nu när vi lägger alla miljöresurser på klimatfrågan. Är det rätt? Jag vet inte, men jag vill lära mig mer.

Tack Elsa!

4 av 8 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sveket som berör oss alla.

Lennart Abrahamsson, 1 februari 2020

Detta är en bok som alla skattebetalare skall läsa, var dessa miljöskatter som de kallas tar vägen, detta är som jag med flera ser det BEDRÄGERI. 😠

3 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej