Du är här: Start / Betyg & recensioner / Polis
Betyg & recensioner för

Polis (Inbunden)

Kundbetyg 4

(148 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Jo Nesbø har lyckats igen. Såklart. När jag fick...

Alma Englund, 17 juni 2013

Jo Nesbø har lyckats igen. Såklart. När jag fick händerna på boken väntade jag tills det var helg innan jag började läsa, eftersom jag enligt erfarenhet vet att jag har svårt att lägga ifrån mig böckerna i serien om Harry Hole. Jag kan nu, i slutet av helgen, belåtet konstatera att jag hade rätt.
I Polis, bok nummer tio i ordningen, kommer du snabbt in i handlingen. Du får några påminnelser om vad som hände sist, i Gengångare, och sen slungas du iväg från din egen vardag till Harry Holes något mer komplicerade liv. Det gäller att läsa ordentligt och lägga alla karaktärer på minnet för att hänga med i alla tvära svängar. Nesbø har även en förkärlek till att lura sina läsare, få dem att vara säkra på sin sak innan han några sidor länge fram avslöjar hur det egentligen ligger till. Eller luras han då med? Fler än en gång blir jag arg på Nesbø. De som tillhör hans trogna fans vet att han likt George R. R. Martin inte dras för att ha ... Läs hela recensionen

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

För mycket av allt

bengt andersson, 26 maj 2015

Denna bok är läsvärd men inte mer. Det är för mycket av allt i berättelsen lite tröttande i längden.....

Bengt Andersson

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Efter en mindre bra del i Harry Hole-serien,...

Hanna Grimberg, 16 januari 2014

Efter en mindre bra del i Harry Hole-serien, Gengångare (som jag faktiskt övervägde att inte läsa ut, det händer ALDRIG!), är Nesbö tillbaka i gammal god form. Olidligt spännande!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jo Nesbös deckare är alltid bra men denna når, till...

Erik Bengt Håkan Landström, 18 december 2013

Jo Nesbös deckare är alltid bra men denna når, till skillnad från Rödhake och Pansarhjärta, inte ända fram. Boken är inte så läskig som jag förväntar mig av en bok av Jo Nesbö vilket medför att den inte riktigt ger den läsupplevelse jag söker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nesbos senaste (sista?) bok om Harry Hole håller trots...

Cosmo (Kungsbacka), 25 november 2013

Nesbos senaste (sista?) bok om Harry Hole håller trots det imponerande formatet hela vägen. Redan från sida 1 kopplas greppet och sen rullar det på. Några av romanfigurerna är osedvanligt otäcka....

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Harry Hole, den odödlige, klarar sig från det mesta...

Kenneth Olausson, 19 november 2013

Harry Hole, den odödlige, klarar sig från det mesta och löser det till synes omöjliga fallet med polismördaren. Ett fall som visar sig innehålla inte en utan x st mördare. Men Harry klarar sig, som sagt, och gifter sig dessutom med sin älskade Rakel. Bara lite mer ärrad i kropp och själ.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nesbö skriver som alltid väldigt spännande, bygger upp...

Maj-Britt Olsson, 4 november 2013

Nesbö skriver som alltid väldigt spännande, bygger upp handlingen på ett gastkramandes sätt, oerhört välskrivet, bra personbeskrivningar med djup! Den här författaren och alla hans böcker rekommenderas varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Men HERREGUD så bra! Jag har alltid älskat Nesbös (jag...

Ebba Söderman, 3 november 2013

Men HERREGUD så bra! Jag har alltid älskat Nesbös (jag är ledsen, har inte klurat ut hur jag skriver norskt Ö på laptopen) böcker och det här är verkligen inget undantag. Precis som vanligt är handlingen spännande och intressant, Harry Hole är precis lika trasig och intelligent som vanligt.

Men det jag gillar allra bäst med Nesbös böcker är hans MAKALÖSA berättarteknik. Läsaren har inte en jäkla aning om var handlingen är på väg, när man tror att man har fått grepp om vad som händer så kastas allt på ände, och man står som ett fån och fattar ingenting. Vid ett tillfälle i den här boken trodde jag att jag skulle behöva bli arg på författaren, men jag slapp undan det med blotta förskräckelsen... En helt enkelt suverän bok rakt igenom!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Cirka 600 sidor tjock kriminalroman, som verkligen...

Solweig, 3 oktober 2013

Cirka 600 sidor tjock kriminalroman, som verkligen förtjänar benämningen bladvändare. Läste tills jag somnade med boken i sängen. Vill inte avslöja för mycket för den som läst den förra boken om Harry Hole och de andra. Kortfattat uttryckt: Jo Nesbö är nog bäst i Norden just nu vad riktiga polisromaner anbelangar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej