Du är här: Start / Betyg & recensioner / Sonen
Betyg & recensioner för

Sonen (Inbunden)

Kundbetyg 4

(74 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Långt under hans standard

Justine13, 21 november 2014

Precis som GW Persson, har Nesbö börjat skirva böcker som inte känns trovärdiga. Allt är bara over the top. Tillyxade karaktärer, historier som man inte tror ett dugg på och man vet inte riktigt om, det är en parodi på en thriller eller inte. Som med Pinoccios näsa. Samma klumpiga danssteg. Samma larvigheter. Man tänker sådana där människor finns ju inte. Allt är bara knasigt. Med den tekniken följer också en slags distansering till berättelsen. Den känns lite som om allt är på låtsas, fastän det blir grymheter här och där. Men det blir på lek. Precis som i GWs plattfotade roman. Man har högre krav på Nesbö och jag är djupt besviken på den här boken. Kom igen, Jo, sluta med komeditramset

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 5 av 5.

Britt-Marie Kullin, 29 oktober 2014

Ännu en mycket bra bok av Jo Nesbø!

Jo Nesbø har skrivit tolv kriminalromaner. Tio böcker om Harry Hole, och två stycken fristående böcker. Jag har läst dom tre senaste om Harry Hole, "Pansarhjärta", "Gengångare", och "Polis". Och jag har läst hans två fristående böcker, "Huvudjägarna" och nu "Sonen".

Har verkligen älskat alla dom fem böckerna som jag har läst, och jag borde verkligen läsa hans sju tidigare böcker också.

Jo Nesbös nya bok, "Sonen" var verkligen bra. Oerhört spännande och mycket välskriven. Blodig och våldsam, men även känslosam. Och absolut inte förutsägbar på något sätt. Väldigt spännande var den, och jag hade så svårt att lägga den ifrån mig.

Rekommenderas absolut till alla som gillar nordiska kriminalromaner.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Detta är nog Jo Nesbös bästa

Eura 2011, 26 september 2016

Om ni inte har läst denna, så läs den. Den är bland den bästa deckare jag läst. Har läst alla av Nesbö men denna slår allt. Verkligen riktigt bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nesbö

Katarina Johansson, 15 juli 2016

En absurd berättelse, ibland spännande, ibland dråplig. Enkla snabbt beskrivet persongalleri. Helt galen tokig historia, hoppas dom gör en film av den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nesboes bästa

Anders Frisk, 14 juni 2016

Jag började tvivla på Nesboe i de sista böckerna om Harry Hole. Men det här är bra. Jättebra. Sträckläsning rekommenderas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nesbö i högform

Leif Eriksson, 27 maj 2016

Jo Nesbö har släppt den trasige och slitne polisen Harry Hole, men återvänder ändå till Oslos kriminella värld med dess blandade persongalleri. Intrigen är spännande, människorna ack så mänskliga med drömmar, hopp och personliga brister, alla fantasifullt beskrivna. Miljöerna är sjaskiga men ändå kärleksfullt skildrade.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jo Nesbø - Sonen

Masen, 19 januari 2015

Jo Nesbø visar återigen att han är en av nutidens bästa författare och av mig mycket uppskattad. Boken blev en bladvändare som jag bara inte kunde slita mig ifrån. Stark handling - spännande upplösning jag ser fram emot nästa bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Super!

Ebba Söderman, 15 november 2014

Nesbö levererar som vanligt! Jag saknar Harry Hole (För nej bokus har fel, det här är inte senaste delen i serien om Harry Hole...) men trots att det är okända karaktärer så är inte boken sämre för det.

Från början hade jag lite problem med att man som läsare hade lite för mycket info, det kändes som den där typen av bok där läsaren sitter på all info medan bokens poliskaraktär springer runt och försöker lista ut det vi redan vet. Det visade sig dock att det, i sann Nesböanda, skulle dyka upp en och annan oväntad twist i handlingen, så tro för all del inte att man sitter och sover! Riktigt bra bok som ger mersmak!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ännu en väntad läsarupplevelse!

Anki Rosendahl, 4 november 2014

Om du är känslig för fiktivt våld, så ska du välja en annan bok. Men i Sonen, förstår man vad som driver honom och därigenom känner jag sympati trots allt, med Sonny. Men allt är ju inte som man tror och spänningen är olidlig, som vanligt när man läser Jo Nesbö!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande och bra - såklart!

Teresia Kjellgren, 27 oktober 2014

Inte en 11:e Harry Hole deckare som det stod någonstans utan en utomordentligt bra Jo Nesbo deckare ändå. Inte helt omöjligt att det kommer fler deckare om Sonny Lofthus med det slut som boken har... En bladvändare som man inte vill lägga ifrån sig. Lättläst, spännande och ännu ett bevis på att Jo Nesbo kan skriva bra böcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej