Du är här: Start / Betyg & recensioner / Fartblinda
Betyg & recensioner för

Fartblinda (Inbunden)

Kundbetyg 4

(48 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spännande sträckläsning

Christina Javette, 22 januari 2016

Sträckläste denna bok på ett dygn och saknar redan Beatrice Farkas och faktiskt även, konstigt nog, vd:n Peder af Rooth. Trots en hel del osympatiska drag växer han i boken. Det är högt tempo i både språket och händelsemässigt. Hoppas på en ny bok snart!

3 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Omöjlig att lägga ifrån sig

Thomas Wickman, 20 december 2016

Jag blev helt tagen av denna bok och vill bara läsa mer! En trovärdig roman med drivet språk om hänsynslösa maktgalningar med en sekelgammal kvinnosyn och om en cool journalisttjej (som man kan tänka sig är inspirerad av Neurath själv). Trodde aldrig att finansvärlden kunde vara så spännande, boken var omöjlig att lägga ifrån sig, läs!!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läskigt medryckande!

Louis L, 25 januari 2016

Älskar böcker som tar avstamp i verkligheten och som ger en initierad inblick in i världar där jag själv inte befinner mig, i detta fall den skrämmande mörka sidan av finansvärlden. Carolinas rappa språk skapar ett tempo som gör att det är omöjligt att lägga boken ifrån sig. De skickliga och trovärdiga gestaltningarna av karaktärerna ger ytterligare djup till berättelsen, oavsett det är hjältinnan i form av journalisten Beatrice Farkas eller antagonisterna i form av hennes chefer och finanseliten hon granskar. Hoppas på uppföljare!

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Otroligt bra!!

Anders Andreasson , 29 augusti 2016

Den här var bland de bästa böcker jag läst, streckläste den och kunde inte lägga ifrån mig. Saknar redan de giriga, galna och speciella karaktärerna Otto, Peder, men även Bea m.f. Längtar efter uppföljaren!!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Verkligheten är mer interessant!

Deckarkungen, 13 april 2016

Denna spänningsroman skulle ha vunnit på kraftigare redaktion: jag upplevde ett uppstyltat språk, krystade dialoger och en svag spänningslinje. Jag föredrar Carolina Neuraths texter när hon skriver som finansjournalist.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En möjlighet som missas!

Idéupplägget till boken är bra och känns aktuellt i dag och hade kunnat bli en riktigt höjdare.
Idéen till boken är hårt knutet till vår tid och storyn bakom HQ bank med blikningar åt
familjen Wallenberg osv. När HQ historien väl sjunkit undan i folks medvetande om några år
är bokens upplägg också inaktuell.

Tyvärr är innehållet nedbrutet i allt för många onödiga detaljer som inte tillför storyn något.
"Imma på badrumsspegeln / vått klibbigt hår / ljumna hamburgare o.s.v."
Det gör att den blir tradig och långtråkig att läsa.
Om författaren eller lektören rekommenderat att onödiga detaljer hade strukit bort
som inte tillför något annat en onödig spaltutfyllnad hade tempot ökat avsevärt och
gjort den mycket mera läsvärd.

OM författaren inte har läst den amerikanske författaren John Williams bok STONER

ekommendera jag att hon gör det. En bok med detaljer som tillför storyn ... Läs hela recensionen

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Verklighet

Georges Johansson, 22 februari 2016

Otäckt! Nu kan man lägga åtalet mot HQ-bank och utredningen mot SWB. Det är bara att läsa denna bok så är båda dessa fall lösta.

Carolina N kan se in i framtiden, en fantastisk egenskap

Jag är helt övertygad om att finansvärlden ser ut på detta vis men trodde inte att det var så fruktansvärt.

Boken är verkligen värd fem stjärnor enligt mitt förmenande

Georges

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bladvändare

SveSan, 8 februari 2016

En riktigt spännande och välskriven bladvändare som var svårt att lägga ifrån sig. Innehåller en intressant och fördjupad beskrivning av en för de flesta sluten värld.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nästan lika bra som Gränslösa

Christer , 7 februari 2017

Läste Neuraths Gränslösa först (efter den massiva marknadsföringen) den var så bra att jag direkt klickade hem Fartblinda. Även den här boken var otippat spännande, särskilt mot mitten/slutet. Hoppas hon skriver fler!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej