Du är här: Start / Betyg & recensioner / Lärarinnan : je suis Elin Mild
Betyg & recensioner för

Lärarinnan : je suis Elin Mild (Inbunden)

Kundbetyg 3

(9 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Besvikelse

Gudrun Forsberg, 25 maj 2020

Eftersom jag är fd lärare tänkte jag den kanske vore intressant. Det var den inte. Bara tramsig. Läs hellre Lärarinnans sång.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mitt Livs Novell - varning

Ulf Sundberg, 26 oktober 2020

Gav upp efter 3 kapitel då huvudpersonerna presenterats, lite väl banalt och stereotypt för min smak, det finns så många andra bättre böcker att läsa.
Gör det - det är mitt förslag.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 4 av 5.

Britt-Marie Kullin, 14 maj 2020

Boken Lärarinnan är den sjätte boken som jag har läst av författaren Danny Wattin. Jag fullkomligt älskade boken Herr Isakowits skatt, som fick 5 i betyg av mig. Tyckte också väldigt mycket om novellsamlingen Historiegeneratorn, som fick 4,5 i betyg av mig. Dom övriga tre böckerna fick 3,5, 3, och 2,5 i betyg. Och den här boken får alltså 4 i betyg av mig. Ovanligt för mig med en författare där jag tycker så ojämnt om böckerna.

Boken Lärarinnan är både allvarlig och rolig. Och den är både tankeväckande och lättsam. Och även både trovärdig, välskriven och lättläst. Och inte heller helt förutsägbar.

Jag kan absolut rekommendera den här boken för läsning som innehåller både humor och allvar. Tror att den kommer att bli uppskattad av många, och kanske speciellt för dom som jobbar i skolans värld.

Och jag rekommenderar också mer än gärna novellsamlingen Historiegeneratorn, och framförallt den mycket, mycket b... Läs hela recensionen

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Perfekt sommarlovsläsning för oss lärare!

Kikri , 4 september 2021

Visst är den fånig och överdriven, men ändå med många igenkänningsfaktorer, på gott och ont, för oss lärare. Så förbered dig inte på någon djupare insikt om skolvärlden eller den svenska skolpolitiken utan ta med denna bok, kära lärarkollega, till din solstol, din hammock, din soffa eller till stranden under vårt ack så välförtjänta sommarlov, och småskratta åt dråpligheterna Elin får uppleva, och glöm för en stund din allvarstyngda lärarvardag.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Orealistisk

Anni, 8 april 2021

Jag hade totalt missförstått vad det var för slags bok. Jag trodde det var en samhällskritisk samtidsroman, men det visade sig vara en överdriven, stressig karikatyr av snubbelhumorkaraktär. Jag fick samma obehagliga känsla som när jag i yngre tonåren läste Jollyböckerna och försökte bortse från de orealistiska inslagen, för att få ut något av berättelsen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En underfundig, humoristisk feelgood

@bettan_bokprataren (Örebro), 30 juni 2020

Det här är en bok som jag verkligen gillade. Kanske det har betydelse att jag själv är lärare och kanske för att att den driver hejdlöst med vårt skolsystem.
Danny har verkligen lyckats med att såväl få in både allvarliga toner samt extremt mycket humor.
Den är ger mig verkligen en kul läsupplevelse, den är tankeväckande på ett annorlunda sätt. Satir på hög nivå med rappa dialoger och ett lättsamt språk.
Dessutom är den välskriven och lättläst, helt enkelt en härlig feelgoodroman men massor av familjestrul och oanade vändningar.

Läs och du får en härlig stund med många goa skratt och en inblick i det svenska skolsystemet, med glimten i ögat. Fler recensioner på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underhållande och rappt tempo

veronicas_bok_bak_liv, 29 september 2020

Elin har de senaste åren arbetat som lärare utomlands men återvänder nu hem till Sverige och i brist på jobb och bostad så flyttar hon in hos sina föräldrar. Under en familjemiddag får hennes storebror henne att slå vad med honom om att klara av att jobba som lärare i sex månader. Jobbet som lärare blir betydligt mer utmanande än hon kunde tro och någon försöker även sätta käppar i hjulen för att hon ska lyckas med sitt jobb och vadet med hennes bror.

Wow vilken underhållande bok. Den är lättläst, välskriven, rapp och har ett bra driv och tempo. Boken har fått mig att skratta många gånger och den har många tvister. Den är intressant och underhållande på många sätt. Att läsa om hur Elin löser problematiken i skolan med kollegor och elever är väl i de flesta fall inte regelrätta men jag beundrar hennes påhittighet. Även om författaren driver lite med skolsystemet så belyser han ändå hur skolans värld ser ut med alla de problem och komplikationer som finns - En underbar bok!

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej