Du är här: Start / Betyg & recensioner / Den som dödade helvetets änglar
Betyg & recensioner för

Den som dödade helvetets änglar (Inbunden)

Kundbetyg 3

(119 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En dålig "Hamilton-bok"

Jonas Andersson, 24 februari 2022

Jag har läst alla Guillous böcker om Hamilton med stort intresse och alltid tyckt att det är läsvärda. Den här boken kan jag dock bara beskriva som en rejält bottennapp.
Historien kan vara intressant och genom att använda redan kända karaktärer i Hamilton och Ponti så slipper han ju att bygga upp helt nya karaktärer. Dessutom genererar det naturligtvis mer pengar när man skriver att det är en ny "Hamilton-bok". Det är ju enkel och bra marknadsföring!
Men detta är långt ifrån den Hamilton som vi har läst om tidigare. Inte alls samma spänning som i de andra böckerna.
Är det förresten bara jag som har svårt att fatta när det handlar om Erik Ponti eller Jan Guillou?
Sumarum. Detta är den enda bok av Guillou som jag skulle beskriva som direkt dålig!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Guillous "pensionärsbok" en besvikelse

Christina Norrman, 2 februari 2022

Pratig. Ofocuserad och spretig. Bitvis tråkig. Dock med roliga bitska inslag och även spänning. Och även med en svidande samhällskritik, som känns viktig och engagerande. Synd att G inte tillämpat sin deckarkritik på sitt eget alster. Han kan bättre. Detta är tyvärr den sämsta av hans böcker, trots det intressanta greppet att låta pensionärerna agera. Jag brukar sträckläsa G's böcker. Denna tvingade jag mig igenom. Uttråkad. Det räcker inte att författaren har roligt när han skriver. Även läsaren ska fångas av alstret som en helhet, inte bara av enstaka kapitel och händelser/personteckningar. Men med strykningar och omarbetningar har den förutsättningar att bli en bra bok. Kärnan är bra även om den drunknar i ord, händelser och utfall mot allt författaren inte gillar. Man behöver inte ha med alla sina åsikter i en bok.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ansträngd text

Björn Öjerskog, 14 februari 2022

Guillou åldras och belastas med krämpor, inte minst har han svårt att skriva. Absolut inga memoarer. Det blir ändock en text, som både är memoarer samt några äventyr i känd Guillousk anda. Ställvis småroligt, som memoarbitarna, men helhetsintrycket är platt. Han kan bättre!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Titeln lovar mer än boken håller

lars Olson, 2 februari 2022

Boken består av tillbakablickar till flera av hans böckers historier.
Den grundstory som beskrivs, dvs påverkan av en kvinnlig granne för att förmå henne att sälja till kommunen kan mycket väl bygga på verkliga händelser, fast utan "legoknektarnas" medverkan.
Jag är besviken på JG:s storyline eftersom den är väldigt spretig, innehåller för många sidospår.
Jag gillar hans sätt att skriva och drar paralleller mellan hans skrivmaskin och en av huvudpersonernas, berättarens, handskrivning.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pandemilitteratur!

Grönadal, 2 februari 2022

Rörig berättelse!
En besvikelse efter succen med förra serien. Hela storyn känns igen och boken är verkligen inte
i Guillous vanliga klass på skrivandet.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Oseriös att ge ut den

Per Runfors von Wowern , 28 mars 2022

Det här var en bok som aldrig skulle givits ut. Jag har läst 29 Guillou-böcker tidigare, med stor behållning. Den här boken var en blandning av den pensionerade författarens pandemitankar och en roman.

3 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lysande!

Reino Kämärä, 20 mars 2022

Han skriver så lättsamt om vardagslivet samtidigt som han väver in storyn. Han gör det bara så fullkomligt genialt! Ovanligt av Jan att skriva så. Måste läsas!

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Såå tråkig

Maria, 13 februari 2022

Så uttråkad av denna ospännande och röriga berättelse. Hans andra böcker har alla varit bladvändare och fantastiskt bra. Denna orkade jag knappt ta mig igenom.

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den dom dödade helvetets änglar

Christer , 2 februari 2022

Jag har läst alla Guillous böcker, denna var den sämsta. Ingen spänning, bara en tillbakablick på en massa andra författare samt rörig handling.

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej