Du är här: Start / Betyg & recensioner / Pettson Får Julbesök
Betyg & recensioner för

Pettson Får Julbesök (Inbunden)

Kundbetyg 5

(54 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Julklassiker

Morpheus, 17 december 2020

Som liten var "Pettson får julbesök" min favorit bland Pettson böckerna, och jag tror inte det finns någon bok jag lånat hem fler gånger från biblioteket än just denna.
Och när jag läser om den nu som vuxen kan jag glatt säga att, ja, den håller än (även om Rävjakten numera är min personliga Pettson-favorit).

Pettson gör illa foten, dan före julafton, vilket sätter käppar i hjulen för Pettsons och Findus traditionella julfirande. Men tack vare lite uppfinningsrikedom och framför allt det i titeln omnämnda Julbesöket blir det en speciell jul i alla fall.
"Julbesök" är inte lika crazy-komisk som "Pannkakstårtan" eller spännande som "Rävjakten", men den vinner mycket på sin höga mysfaktor och att den så väl lyckas fånga och skildra en varm julstämning.
Här bjuds det både på traditionella julseder som julstädning, pepparkaksbak och införskaffande och dekorering av julgran, fast med en skön Pettson & Findus-twist ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pettson får julbesök

Ewa Hardelin, 8 mars 2018

Uppfinnargubben Pettson och hans kluriga katt Findus är en glädje att läsa såväl som högläsning och tyst för dig själv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Generöst om julkänsla

Linda , 8 juli 2014

Utan att komma med religiösa pekpinnar visar Sven på känslan och värdet av att fira jul. Dock saknar jag hönorna i den här historien.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alla Pettsonböckerna är toppenbra. Findus och Pettson...

Inger Polsäter, 15 januari 2014

Alla Pettsonböckerna är toppenbra. Findus och Pettson hittar på så roliga saker och alla dessa mucklor som finns överallt på sidorna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej