Du är här: Start / Betyg & recensioner / Kackel i grönsakslandet
Betyg & recensioner för

Kackel i grönsakslandet (Inbunden)

Kundbetyg 5

(38 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Bra, men inte bland de bättre, Pettson-böckerna

Morpheus, 21 juni 2021

Som liten älskade jag Pettson & Findus, men den enda boken vi hade hemma var Kackel i Grönsakslandet, som vi också hade på VHS. Varpå jag överexponerades för den och tröttnade lite på den.
Även nu när jag läser om den som vuxen kan jag inte säga att den är någon favorit bland de P&F böcker jag växte upp med, och jag tycker nog det är den svagaste av de fem-sex bilderböckerna som fanns när jag var liten.
Det är ingen dålig bok. Den är bara inte lika bra som de andra.

Det är vår och Pettson och Findus ska sätta potatis och så frön för att odla grönsaker. Eller, ja, Pettson odlar grönsaker. Findus är mer intresserad av att odla köttbullar. Detta är upptakten till flera små knasiga händelser som försvårar arbetet för P&F och ger Nordqvist en möjlighet att göra flera detaljrika bilder. Han är verkligen i sitt essä i den här boken och fyller varje sida med skojiga detaljer och liv och rörelse så det är en fröjd att kika... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Härlig och underhållande

Linda , 26 november 2019

Pettson och Findus engagerar alltid men ibland mer än annars. Denna bok uppskattas väldigt av 6-åringen och även av mig själv. Fyndig och händelserik. Dessutom som vanligt fantastiska bilder. Rekommenderas varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Roligast

Julia (Tullinge), 20 februari 2018

Det här är enligt mig den roligaste av alla böcker om Pettsson och Findus. Pettsson får inte ha sitt grönsaksland ifred, hönor, kor och grisar är alldeles för nyfikna och förstör. Jag skrattar gott varje gång jag läser boken tillsammans med mina syskonbarn

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

När du vill skratta med ditt barnbarn

lisbeth karlsson (höllviken), 21 september 2016

En lättläst och rolig bok . Många skratt men samtidigt lärande om vad som händer när du planterar.
Kan varmt rekommenderas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Då låser du bara in oss igen.

Linda , 8 juli 2014

Bra berättarteknik som alltid. Go attityd på både hönor och gubbe och till slut ordnar sig allt. Sven, snälla skriv fler böcker med gubben och katten.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Trädgårdsmöda!

Eleonor, 18 juni 2014

Som trädgårdsodlare blir man svettig och att hålla reda på kor och höns är inte det lättaste. En klurig bok om livet på landet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej