Du är här: Start / Betyg & recensioner / Korsordets ABC : en konstruktörs tankar och tricks
Betyg & recensioner för

Korsordets ABC : en konstruktörs tankar och tricks (Häftad)

Kundbetyg 4

(16 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Korsordets ABC : en konstruktörs tankar och tricks

per h petersson, 20 september 2020

Intressant; har inte läst hela boken än, kommit till bokstaven K. Läser en bit då tillfälle gives. Författaren bekräftar saker som man som korsordslösare tänkt om konstruktörens dilemman, men även saker som man inte tänkt på. Roligt att boken skrevs, tack för det!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Har gjort ett eget kryss :)

Ing-Marie Elisabeth Elfström, 14 september 2020

Mycket Inspirerande! Lärorik , humoristisk och en bok för personer som gillar kryss. Nu ska jag göra fler egna och skicka till vänner. Kul!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Utsökt om (kors)ORD

LM, 15 augusti 2020

Förvånansvärt trivsam liten bok, även för en som inte är särskilt korsordsintresserad!
Boken bjuder på många konkreta beskrivningar och förklaringar om korsordsmakande och -lösande, men framförallt på lekfulla kåserier om ORDEN, språket och funderingar om tex hur fräck man vågar vara i ett kryss.
Författarens fina språk och glimt i ögat gör att den är läsvärd för alla som gillar ord, med eller utan kors :)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Klurigt och roligt!

Cecilia Margareta Adolfsson, 14 augusti 2020

Som ständig korsordsläsare tycker jag denna bok har varit till stor glädje. Kan varmt rekommendera den. Perfekt läsning i hängmattan eller på resan. Liten behändig storlek på boken, som får plats i lilla väskan!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kul om kluriga konstruktioner

Krysslösaren, 14 augusti 2020

Ordlekare som jag är hade jag svårt att motstå denna bok, och få chansen att förstå hur en korsordsmakare är funtad. Känner en viss samhörighet med dessa kluriga hantverkare, men inser nu att jag inte varit i närheten av att förstå vilka delikata överväganden man måste göra för att konstruera ett kryss.

Förutom lekfullheten måste en korsordsmakare också ha en språkteoretisk och -statistisk förståelse för vilka bokstadsföljder som är vanliga och ovanliga, hur ofta olika ändelser förekommer och så vidare. Plus hur man undviker att trilla i fällor med för många vanligt förekommande bokstäver i ett kryss, vad som faller bort i olika svårighetsgrader, hur fräck man får vara med mera med mera.

Men gladast blir jag av alla ord som jag inte hade en aning om: gammal slang och jargong som jotta och isingar, föreslagna nyord som dräk eller bara okänt som paravan. Och dödskallelistan med raffset, taffeltäckare, nucka och annat ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Njae

Per B, 20 juli 2020

Det här är en självförhärligande, pretentiös, flåshurtig och putslustigt skriven bok som irriterar mest hela tiden. Aldrig har man skådat sådana mängder av fetstilsmarkeringar, kursiveringar och citationstecken! Författaren använder dessutom det värdeladdade "hen" i var och varannan mening alldeles i onödan och förespråkar "dom" istället för de och dem...

De klurigheter hon visar prov på är mest väldigt långsökta och tråkiga och boken tillför inget förutom lite statistik kring bokstävers förekomst (som info kan nämnas att undertecknad själv är korsordsmakare och dito konnässör).

Holmlund kommer inte i ens närheten av giganterna i branschen. Vill du lära dig om hur en korsordskonstruktör tänker och arbetar rekommenderas Hans Christian Nygårdhs "Galen i korsord" istället - den är rejält underhållande, välskriven och informativ.

0 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej