Du är här: Start / Betyg & recensioner / Svensk husmanskost
Betyg & recensioner för

Svensk husmanskost (Inbunden)

Kundbetyg 5

(34 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Överklassperspektiv på en del recept.

Grönis, 6 februari 2018

Överklassen: Salt sill dubbelpaneras och steks i smör, serveras med gräddstuvad lök och potatis.
I verkligheten (recept ur Bonniers kokbok för det enkla hemmet 1917).
Arbetarklassen: Salt sill vändes i grovt rågmjöl, steks i ister, serveras med stekt lök och potatis.
Boken är trots detta en milstolpe utgiven 1967, och tar upp nästan all kända och idag okända maträtter som du måste laga själv eller gå på lyxkrog för att smaka.
Nu äter folk mest pizza, hamburgare, falafel, kebab etc. För att inte tala om all asiatisk mat. Svenska folket har glömt sin egen matkultur. När åt du senast korvkaka, rimmad oxbringa eller laxlåda?

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

MAT med stora Bokstäver

Iris Malm, 8 augusti 2017

Riktig husmanskost tröttnar man aldrig på. Går absolut att äta sju dar i veckan.
Låt oss hjälpas åt för att bevara våra traditionella svenska maträtter

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kul bok

Amatörkock, 5 februari 2018

Vem vet hur man tillagar grisöron? Detta och mycket annat finns i boken. En bra bok som tar tillvara gamla kunskaper långt i från dagens slit och släng samhälle.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tore Wretman i våra hjärtan.

Margaretha Sundqvist (Uttran), 28 december 2017

Riktig husmanskost, vad mer kan man önska sig!

Tore Wretman lyfte upp svensk husmanskost till hög internationell standard. Det märker man direkt när man har varit och testat tysk och engelsk husmanskost (som jag tror var lik den gamla svenska kosten).
Hela kokboken är en hyllning till Svensk husmanskost!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Husmanskostens Mästare !!!

Sven Åke Johnson, 28 november 2017

Här har Du all grund till Svensk Matlagning ! Du som söker det har chans att hitta det Du söker, passa på medan den finns att få

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Förtäfflig bok av Tore Wretman

durspel, 30 oktober 2017

Mycket bra bok om den Svenska husmanskosten.
Vad bra att den kom i nytryck.
Det är en viktig och nyttig bok att ha tillgänglig i köket, den bör alla ha som lagar mat.
En verklig husmanskostens klassiker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Husmanskostens bibel.

Briardhanne, 12 augusti 2017

Ursprunglig husmanskost när den är som bäst. Bitvis dock ganska komplicerade recept, som kräver viss vana och känsla för matlagning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gode Tore!!!

Ann-Cathrine Johansson, 9 augusti 2017

Rolig kulturell informationsrik klurig positiv bok med uppfriskande rader på svenska av Tore och andra skriftställare. Tore är ett föredöme vid behandlingen av svenska språket lärt och kunnigt och intresseväckande för svensk husmanskost. En bok att ta till sig och jag kan rekommendera den varmt. Kram.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tore Wretman

Niclas Svahn, 7 augusti 2017

Att få inspiration av en sån matikon. Hade honom som studie på kockskolan och tagit med mig mycket i yrket.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej